Rodzynki (218)

    Rodzynki to słodki dodatek do wielu ciast, słodkich chlebów i deserów. Polecamy nasze przepisy na łakocie zawierające te pyszne bakalie.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    1 komentarz
     
    55min.

    Zawsze piekę dwa bochenki tego chlebka i jeden zamrażam (bardzo dobrze się zamraża w szczelnym, plastikowym woreczku). Aby go rozmrozić, wystarczy go pozostawić na kilka godzin w temperaturze pokojowej. Można też rozmrażać go w piekarniku.

    Autor przepisu: Elisabeth

     
    2 komentarze
     
    4godz.

    Słodki i pikantny sos chutney, doskonały z pieczywem, serem lub z kurczakiem. Z tego przepisu wychodzi duża porcja, więc można się podzielić z rodziną i przyjaciółmi!

    Autor przepisu: cheap chef

     
    6 komentarzy
     
    30min.

    Te ciasteczka rozpływają się w ustach. Zawierają one mnóstwo wartości odżywczych, a znacznie mniej tłuszczu i cukru niż większość kupnych. Warto upiec ich więcej i część zamrozić - nawet na 2 miesiące. Rozmrażają się kilka minut.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    4 komentarze
     
    1godz.20min.

    Najllepszy sernik pod słońcem!!! Z kawką, herbatką, na śniadanie, po obiedzie lub na podwieczorek.

    Autor przepisu: Jola

     
    3 komentarze
     
    2godz.30min.

    Prawdziwa uczta dla miłośników brokułów! Delikatny słodko-kwaśny smak sałatki będzie najwyraźniejszy po kilku godzinach (lub nocy) jej chłodzenia.

    Autor przepisu: JJOHN32

    Podobne:

    Mak
    Mak   (73)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż