Zupy bezglutenowe (105)

    Zupy bez zawartości glutenu są bardzo dobrym źródłem energii i witamin dla osób nietolerujących tego białka. Sprawdźcie nasze przepisy a na pewno znajdziecie zupę dla siebie!

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Pożywna i zdrowa zupa, doskonała na czas przesilenia, gdy potrzebujemy więcej energii. Brzmi jakby była trudna do przyrządzenia, ale taka nie jest. Spróbuj! Na pewno polubisz! Podawać ze startym parmezanem.

    Autor przepisu: colleenlora

     
    2 komentarze
     
    45min.

    Pikantna zupa z czerwonej soczewicy - pyszna, szybka i prosta. Dodatek szpinaku i aromatycznych przypraw sprawia, że ta zupa to koncert smaków! Zobacz nasz przepis video z tą zupą.

    Autor przepisu: FISHFISHER2002

     
    29 komentarzy
     
    1godz.

    To pożywna, ale lekka zupa. Można ją wzbogacić dodając ziemniaki (pokrojone w kostkę, na 15 minut przed końcem gotowania) i zabielając śmietaną. Polecam zwłaszcza na jesienne i zimowe dni.

    Autor przepisu: oleńka

     
    10 komentarzy
     
    50min.

    Nauczyłam się gotować tę zupę od 75-letniej kobiety, u której mieszkałam w Madrycie. Jest doskonała, prosta, niskokaloryczna i tania, a w dodatku poprawia mi nastrój! Można do niej dodać marchewkę lub szpinak, albo inne warzywa. Aby była gęstsza można dodać więcej ziemniaków.

    Autor przepisu: Rebecca

     
    6 komentarzy
     
    5dni30min.

    Ten barszcz można przechowywać w lodówce w słoikach albo w butelkach bardzo długo, a nie trzeba go pasteryzować. Jest gotowy do picia, ale można do niego dodać śmietany rozrobionej z mąką i zrobić barszcz zabielany.

    Autor przepisu: oleńka

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż