Karp pieczony

    Karpia na Wigilię można usmażyć albo upiec, przy czym ta druga wersja może być znacznie bogatsza. Karp świetnie pasuje do ryby po grecku i innych zapiekanek, ale można go też upiec w sosie, w winie albo w grzybach. Sprawdźcie sami!

    10 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    55min.

    Bardzo ciekawa propozycja na świąteczny stół. Goście na pewno będą zdziwieni i ...zachwyceni! Zamiast pieczarek można użyć 200 g świeżych borowików.

    Autor przepisu: oleńka

     
    Brak komentarzy
     
    9godz.20min.

    Tradycyjny, polski przepis na wigilijnego karpia. Faszeruje się go nadzieniem z kaszą perłową, a następnie piecze. Ryba przez noc marynuje się w lodówce, więc lepiej zabrać się za niego wcześniej!

    Autor przepisu: gee

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Tradycyjna wigilijna ryba - smażony karp - w tej wersji zapiekany z grzybami w śmietanowym sosie. Polecam!

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Tradycyjne rosyjskie danie doskonałe na uroczyste okazje, na przykład na Wigilię. Karp jest bardzo popularną rybą w Rosji. Danie to można również przyrządzić z dorady.

    Autor przepisu: nt_bella

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Oryginalny, tradycyjny polski przepis na świątecznego karpia. Szary sos kryje w sobie czerwone wino, piernik, migdały i suszone morele.

    Autor przepisu: gee

     
    Brak komentarzy
     
    9godz.5min.

    Do karpia dobrze pasują grzyby (tu pieczarki) i białe wino. To klasyczne połączenie zadowoli wszystkich gości na Twojej Wigilii. Zobacz nasz przepis video z tym daniem!

    Autor przepisu: gee

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    To doskonały sposób na zużycie resztek ryby ze świątecznego stołu. Przy okazji jest to cały obiad w jednym naczyniu, idealny na chłodne dni.

    Autor przepisu: oleńka

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Zarówno karp jak i fenkuł (koper włoski) są znane z tego, że dobrze łączą się z cytrusami. Poniżej propozycja oryginalnej i bardzo efektownej potrawy stanowiącej kombinację wszystkich tych składników.

    Autor przepisu: EwelinaSzymanek

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.40min.

    Pyszna alternatywa na świątecznego karpia!

    Autor przepisu: Gastrosfera1

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Ten przepis dostałam od mojej mamy. Mama zawsze przygotowuje tę rybkę na Święta i na Sylwestra. Uwielbiamy ją!

    Autor przepisu: Magpie

    1 / 1

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango