Makowiec drożdżowy

Makowiec na drożdżowym cieście jest bardzo smacznym ciastem nie tylko na świąteczny stół. Sprawdźcie nasze przepisy i wybierzcie swój ulubiony!

7 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Kuchnie świata

 
6 komentarzy
 
9godz.30min.

Delikatny smak mielonego maku z bakaliami, zawiniętych w kruche ciasto uwiedzie i Was. Zapraszam do wypróbowania przepisu, wbrew pozorom jest naprawdę prosty do wykonania. Polecam nie tylko na Święta!

Autor przepisu: gee

 
2 komentarze
 
2godz.55min.

Jedno z moich ulubionych ciast świątecznych - zawijany makowiec, czyli strucla z drożdżowego ciasta z masą makową i dużą ilością migdałów. Pycha!

Autor przepisu: Belka

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Ciasto pieczemy w całości, a następnie przed podaniem kroimy na kilkanaście kawałków. Takie ciastka wyglądają niezwykle dekoracyjnie.

Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

 
Brak komentarzy
 
2godz.5min.

Ciekawie wygląda i fantastycznie smakuje. Nigdy nie przepadałam za makiem, ten przepis odmienił moje gusta.

Autor przepisu: lovestobake

 
Brak komentarzy
 
2godz.40min.

Pyszny przepis na makowiec drożdżowy, doskonały nie tylko na Święta. Masa makowa ma dodatek miodu i orzechów - po prostu pycha!

Autor przepisu: Ruth

 
Brak komentarzy
 
2godz.40min.

Ten przepis jest naprawdę wyjątkowy, znaleziony w starym zeszycie. Prawdziwie świąteczny i bardzo bogaty! Ciasto drożdżowe, warstwa maku z migdałami, jabłek z rodzynkami, posypane kruszonką, a żeby tego było mało na wierzchu lukier rumowy!

Autor przepisu: jadźka4

 
Brak komentarzy
 
2godz.50min.

Tradycyjna strucla drożdżowa z nadzieniem z maku i bakalii, której nie może zabraknąć na wigilijnym stole.

Autor przepisu: UrszulaCiąglińska

1 / 1

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż