Chleb bezglutenowy

Pieczywo bez zawartości glutenu to wybawienie dla wszystkich osób cierpiących na celiakię albo uczulonych na ten składnik a lubiących domowe wypieki. Wypróbuj nasze przepisy i ciesz się chrupiącym chlebem na co dzień. Niektóre składniki może brzmią dziwnie, ale są dostępne w sklepach ze zdrową żywnością i w internecie. Smacznego!

16 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
2 komentarze
 
50min.

Bardzo smaczny chleb z dużą zawartością błonnika, z mąki z siemienia lnianego i migdałów. Jest wspaniałą bezglutenową alternatywą dla zwykłego chleba. Uwielbiam go z kozim serem, masłem orzechowym albo po prostu maczany w oliwie.

Autor przepisu: elenaspantry

 
2 komentarze
 
1godz.15min.

Poszukiwania przepisów na chleb bez glutenu mogą być wyzwaniem. Koniecznie spróbuj ten! Zamiast mąki pszennej jest tu ryżowa i z tapioki, a chleb jest bardzo smaczny zarówno zaraz po upieczeniu jaki i na drugi dzień.

Autor przepisu: ChristinaBunny

 
Brak komentarzy
 
1godz.10min.

Osoby uczulone na gluten, czyli białko zawarte w ziarnach zbóż, zwłaszcza pszenicy i jęczmienia, muszą jeść chleb bezglutenowy zamiast zwyczajnego pieczywa. Może on być nie tylko zdrowy, ale i smaczny.

Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

 
Brak komentarzy
 
30min.

Z tego przepisu wychodzi naprawdę smaczny i pulchny chleb - a nie zawiera ani glutenu ani nabiału! Trochę się kruszy, ale jak pozwolimy mu przestygnąć przed krojeniem, będzie lepszy.

Autor przepisu: jewellspring

 
Brak komentarzy
 
45min.

Oryginalny Pao de Queijo - pyszny chlebek bezglutenowy z dodatkiem parmezanu. Można poeksperymentować i dodać trochę ziół lub zastąpić parmezan innym serem.

Autor przepisu: GLOJAO

 
Brak komentarzy
 
50min.

Wyjątkowo prosty i smaczny dodatek do dań w meksykańskim stylu. Najlepszy prosto z piekarnika, ale smaczny również na drugi dzień. Aby mieć pewność, że ten wypiek będzie bezglutenowy, należy sprawdzić etykietki wszystkich składników.

Autor przepisu: garynotley

 
Brak komentarzy
 
2godz.10min.

Pyszny chleb bez krzty glutenu! Zamiast pszennej mamy tu mieszaninę różnego rodzaju mąk - z tapioki, z ciecierzycy, z prosa i mąkę ryżową. Warto spróbować!

Autor przepisu: Alison

 
Brak komentarzy
 
1godz.45min.

Pieczony domowy chleb bez glutenu - smakuje prawie tak samo jak zwykły biały chleb, ale mogą je jeść chorzy na celiakię.

Autor przepisu: Christy E.

 
Brak komentarzy
 
2godz.

Ten chleb jest trochę cięższy i bardziej zbity niż tradycyjne pieczywo, ale nie zawiera glutenu i łatwo go przygotować.

Autor przepisu: Lindsay Schott

 
Brak komentarzy
 
2godz.10min.

Mąki użyte do tego chleba są nieco... orientalne, ale można je dostać w sklepach ze zdrową żywnością lub online. Chleb ładnie wyrasta i jest wspaniały!

Autor przepisu: davies46

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż