Przystawki z dyni

    Dynia marynowana to pyszny dodatek do dań na czas zimy. Jesienią możemy z kolei przygotować dynię pieczoną. Tutaj znajdziecie też inne sposoby na wykorzystanie dyni jako przystawki do obiadu lub małej przekąski.

    14 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    2 komentarze
     
    55min.

    Bardzo łatwa potrawa z sezonowych warzyw. Można ją zrobić dzień wcześniej, a potem tylko podgrzać przed podaniem. Ocet balsamiczny można zastąpić sokiem cytrynowym, a dynię piżmową - dynią zwyczajną lub żółtym kabaczkiem.

    Autor przepisu: Saundra

     
    1 komentarz
     
    2godz.15min.

    Pyszna przystawka, która pasuje niemalże do wszystkiego. Doprawiona przyprawami dynia jest powoli pieczona, dzięki czemu wydobywa się jej słodki, delikatny smak.

    Autor przepisu: Maria

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Smaczny to dodatek do obiadu lub jako zakąska podczas spotkań towarzyskich - zarówno zimową porą jak i przez cały rok.

    Autor przepisu: marsha

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Czy próbowaliście już dynię marynowaną w octowej zalewie z dodatkiem goździków i cynamonu? Gorąco polecam!

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Do niedawna dynia kojarzyła się nam najczęściej z pestkami lub marynatą. Dziś to warzywo zyskuje coraz większą popularność. To bardzo dobrze, bo dynia jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Można z niej też przyrządzić wiele różnych potraw, między innymi apetyczne dodatki do dań głównych.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Kafteji to coś na kształt tunezyjskiego jedzenia dla ubogich: różne warzywa są smażone oddzielnie, a następnie razem z dodatkiem jajka - potem sieka się je z grubsza dużym nożem. Podaje się je z bagietką, jako nadzienie.

    Autor przepisu: Afiyet_olson

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Pieczona dynia to prosta i pyszna przystawka. Dynię skrapia się oliwą, oprósza solą i pieprzem i piecze w piekarniku.

    Autor przepisu: backfee

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.35min.

    Fajnie, że każda pora roku ma swój specjał. Dynia to warzywo jesieni i pomimo, że możemy ją przyrządzać przez okrągły rok, to tylko jesienią cieszy nas pełnią smaku.

    Autor przepisu: ntbella

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Tę prostą potrawę z jednego garnka przyrządzoną z pieczonych warzyw i fasoli pinto polecamy na zimowy obiad. Nie wymaga żadnych dodatków. Podajmy tylko szklankę wytrawnego cydru lub soku jabłkowego.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Przepis na przepyszną konfiturę z dyni - bezapelacyjnej królowej sezonu jesiennego. W połączeniu z puszystym ciastem drożdżowym z delikatną, chrupiącą kruszonką świetnie sprawdzi się jako śniadanie w klimacie małych, francuskich kawiarenek.

    Autor przepisu: Gastrosfera

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango