Przystawki z dyni

Dynia marynowana to pyszny dodatek do dań na czas zimy. Jesienią możemy z kolei przygotować dynię pieczoną. Tutaj znajdziecie też inne sposoby na wykorzystanie dyni jako przystawki do obiadu lub małej przekąski.

14 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
55min.

Bardzo łatwa potrawa z sezonowych warzyw. Można ją zrobić dzień wcześniej, a potem tylko podgrzać przed podaniem. Ocet balsamiczny można zastąpić sokiem cytrynowym, a dynię piżmową - dynią zwyczajną lub żółtym kabaczkiem.

Autor przepisu: Saundra

 
1 komentarz
 
2godz.15min.

Pyszna przystawka, która pasuje niemalże do wszystkiego. Doprawiona przyprawami dynia jest powoli pieczona, dzięki czemu wydobywa się jej słodki, delikatny smak.

Autor przepisu: Maria

 
Brak komentarzy
 
40min.

Smaczny to dodatek do obiadu lub jako zakąska podczas spotkań towarzyskich - zarówno zimową porą jak i przez cały rok.

Autor przepisu: marsha

 
Brak komentarzy
 
30min.

Czy próbowaliście już dynię marynowaną w octowej zalewie z dodatkiem goździków i cynamonu? Gorąco polecam!

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Do niedawna dynia kojarzyła się nam najczęściej z pestkami lub marynatą. Dziś to warzywo zyskuje coraz większą popularność. To bardzo dobrze, bo dynia jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Można z niej też przyrządzić wiele różnych potraw, między innymi apetyczne dodatki do dań głównych.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
40min.

Pieczona dynia to prosta i pyszna przystawka. Dynię skrapia się oliwą, oprósza solą i pieprzem i piecze w piekarniku.

Autor przepisu: backfee

 
Brak komentarzy
 
1godz.35min.

Fajnie, że każda pora roku ma swój specjał. Dynia to warzywo jesieni i pomimo, że możemy ją przyrządzać przez okrągły rok, to tylko jesienią cieszy nas pełnią smaku.

Autor przepisu: ntbella

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Tę prostą potrawę z jednego garnka przyrządzoną z pieczonych warzyw i fasoli pinto polecamy na zimowy obiad. Nie wymaga żadnych dodatków. Podajmy tylko szklankę wytrawnego cydru lub soku jabłkowego.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
1godz.10min.

Kafteji to coś na kształt tunezyjskiego jedzenia dla ubogich: różne warzywa są smażone oddzielnie, a następnie razem z dodatkiem jajka - potem sieka się je z grubsza dużym nożem. Podaje się je z bagietką, jako nadzienie.

Autor przepisu: Afiyet_olson

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Przepis na przepyszną konfiturę z dyni - bezapelacyjnej królowej sezonu jesiennego. W połączeniu z puszystym ciastem drożdżowym z delikatną, chrupiącą kruszonką świetnie sprawdzi się jako śniadanie w klimacie małych, francuskich kawiarenek.

Autor przepisu: Gastrosfera

1 / 2

Podobne:

Przepisy na grilla

  • Szaszłyki Szaszłyki
  • Ryba z grilla Ryba z grilla
  • Warzywa z grilla Warzywa z grilla
  • Mięso z grilla Mięso z grilla
  • Dodatki do grilla Dodatki do grilla