Uszka

Uszka to małe pierożki z nadzieniem grzybowym, mięsnym lub z kapusty. Są nieodłącznym składnikiem czerwonego barszczu. Można je przygotować wcześniej i zamrozić surowe, a później wrzucić do wrzątku.

9 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
3 komentarze
 
1godz.

To przepis na uszka od mojej babci, która twierdzi, że one wcale nie są takie trudne, jak by się mogło wydawać. Wystarczy odrobina wprawy, żeby wyczuć, kiedy ciasto jest dobre. A więc zacznijcie ćwiczyć już dziś!

Autor przepisu: oleńka

 
1 komentarz
 
1godz.5min.

Pyszne, małe pierożki podawane wraz z barszczem na wigilijny stół.

Autor przepisu: Jola

 
1 komentarz
 
1godz.

Uszka z mięsem drobiowym - bardzo dobre z czerwonym barszczem. Mięso jest gotowane, więc jest to wersja zdrowsza od uszek z grzybami.

Autor przepisu: oleńka

 
Brak komentarzy
 
2godz.30min.

Wspaniałe pieczone pierożki z nadzieniem z suszonych grzybów. Smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Wymagają trochę pracy ale czego się nie robi dla pysznego czerwonego barszczu! Nie tylko na Wigilię.

Autor przepisu: Belka

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Prosty i pyszny przepis na uszka do barszczu lub zupy grzybowej na świąteczny stół. Lepienie uszek zabiera trochę czasu, ale warto się poświęcić!

Autor przepisu: UrszulaCiąglińska

 
Brak komentarzy
 
1godz.30min.

Barszcz z samych buraków - można go podać na Wigilię, jeśli przygotujemy uszka bezmięsne tylko np. z pieczarkami.

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
45min.

Sekretem dobrych uszek jest....ciasto. Każdy ma swój ulubiony przepis. W moich uszkach są pieczarki i suszone grzyby, są więc idealne do wigilijnego barszczu.

Autor przepisu: gee

 
Brak komentarzy
 
14dni2godz.

Bez tego dania nie wyobrażam sobie Wigilii - jedyny w swoim rodzaju barszcz czerwony z uszkami z farszem grzybowo-kapuścianym. Kwas buraczany należy przygotować na 2 tygodnie przed Wigilią.

Autor przepisu: Alina

 
Brak komentarzy
 
1godz.30min.

Pyszne danie obiadowe - pierogi lub uszka, w zależności od upodobania można lepić większe lub mniejsze, podawać do zup lub solo.

Autor przepisu: Katruńka

1 / 1

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż