Soczewica (68)

Jedna z najzdrowszych roślin strączkowych, bogata w białko, wapń i żelazo. Tutaj znajdziesz przepisy na pyszne potrawy z soczewicą: znakomite zupy, gulasze, przekąski i wiele innych.

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
1godz.25min.

Prosta sałatka z soczewicy, z dodatkiem szalotki i pietruszki. Najlepiej pasuje do niej kremowy sos sałatkowy na bazie jogurtu i musztardy.

Autor przepisu: matoutina

 
1 komentarz
 
45min.

Pikantna zupa z czerwonej soczewicy - pyszna, szybka i prosta. Dodatek szpinaku i aromatycznych przypraw sprawia, że ta zupa to koncert smaków! Zobacz nasz przepis video z tą zupą.

Autor przepisu: FISHFISHER2002

 
15 komentarzy
 
1godz.

To pożywna, ale lekka zupa. Można ją wzbogacić dodając ziemniaki (pokrojone w kostkę, na 15 minut przed końcem gotowania) i zabielając śmietaną. Polecam zwłaszcza na jesienne i zimowe dni.

Autor przepisu:oleńka

 
2 komentarze
 
1godz.20min.

Fakes jest podstawą w greckiej kuchni, a przede wszystkim jest bardzo sycącym posiłkiem. Tradycyjnie podaje się ją z odrobiną oliwy z oliwek i dużą ilością octu. Ocet nie jest oczywiście obowiązkowym dodatkiem, ale warto spróbować - sprawia, że soczewica jest lżejsza i dodaje inny wymiar smaku!

Autor przepisu: Diana Moutsopoulos

 
1 komentarz
 
55min.

Bardzo pożywna zupa, doskonała na zimę lub jesień, kiedy potrzebujemy dużo zdrowych kalorii. Dość szybka do przygotowania, bo soczewica nie wymaga wcześniejszego namaczania.

Autor przepisu:oleńka

Przepisy video powiązane z kategorią: soczewica

Przepis na gulasz z soczewicy z chorizo

Przepis na gulasz z soczewicy z chorizo

Zupa z czerwonej soczewicy ze szpinakiem - przepis

Zupa z czerwonej soczewicy ze szpinakiem - przepis

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt