Roladki z kurczaka (37)

    Rolada z mięsa kurczaka to zazwyczaj pierś z kurczaka, którą lekko rozbija się tłuczkiem, doprawia, a następnie zawija się w nią smakowite dodatki. Najpopularniejsze są rolady z kiszonymi ogórkami, żółtym serem, boczkiem, szpinakiem, czy serem feta. Po zabezpieczeniu rolady wykałaczkami wystarczy ją tylko opanierować i usmażyć. To całkiem proste danie, a smakuje wspaniale! Wypróbujcie nasze przepisy!

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Cordon bleu
    Cordon bleu   (7)

    Najpopularniejsze przepisy na roladki z kurczaka:

     
    1 komentarz
     
    1godz.5min.

    Prosty przepis na zapiekane rolady z piersi kurczaka nadziewane serem mozzarella i sosem pesto. To ciekawy przepis na kurczaka, więc spróbuj koniecznie!

    Autor przepisu: CHOMPY

     
    3 komentarze
     
    1godz.45min.

    To dietetyczne danie - bo gotowane na parze - ale pełne smaku! Używam świeżego szpinaku, ale można dodać rozmrożonego - wtedy trzeba go dobrze odcisnąć.

    Autor przepisu: apfel

     
    1 komentarz
     
    40min.

    Proste i smaczne danie! Najlepsze jesienią, kiedy sezon na jabłka jest w pełni! Możemy wykorzystać różne odmiany w zależności od upodobania! Doskonale pasują jabłka kwaskowate lub winne.

    Autor przepisu: Behr

     
    2 komentarze
     
    1godz.20min.

    To najlepszy przepis na Cordon Bleu, czyli roladki z kurczaka! Filety z piersi kurczaka są nadziewane szynką i szwajcarskim serem. Pychota!

    Autor przepisu: Michelle

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.5min.

    Kolorowe roladki mięsne z warzywami - z piersi kurczaka. Najlepiej prezentują się pokrojone w grube plastry.

    Autor przepisu: mar_janna

    Podobne:

    Rolady
    Rolady   (79)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż