Zaloguj się Zarejestruj się

Bakłażan (124)

Bakłażan, czyli oberżyna, najlepiej smakuje grillowany lub smażony w panierce. Można go też dodać do gulaszu, ratatouille, makaronu i lasagne lub przyrządzić aromatyczny sos lub dip.

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
1 komentarz
 
45min.

Przepis na pyszną przystawkę z pieczonego bakłażana z tymiankiem i czosnkiem. Bakłażan moze być podawany na ciepło jak i na zimno.

Autor przepisu: gee

 
1 komentarz
 
55min.

Do tego przepisu używam różnych rodzajów sera, w zależności od tego, co akurat mam w lodówce - i zawsze smakuje świetnie! Można też wymieszać kilka rodzajów sera, a po wierzchu posypać startym parmezanem dla dodatkowego smaku.

Autor przepisu: Brigitte

 
1 komentarz
 
50min.

Kolorowy, aromatyczny bukiet śródziemnomorskich warzyw sauté, nadający się jako dodatek do wszelkich dań mięsnych, albo - posypany parmezanem - jako sos do makaronu, a z „wkładką” mięsną w postaci jakiejś pokrojonej kiełbasy – wręcz pełny posiłek. Warzywa można obierać ze skóry lub nie, zależnie od upodobań.

Autor przepisu: PasoRobles

 
1 komentarz
 
35min.

Ta łatwa do przygotowania przekąska z bakłażana smakuje świetnie i może być zrobiona z wyprzedzeniem. Jest szczególnie dobra z pieczonymi polędwiczkami wieprzowymi z makaronem. Mojej dziewczynie bardzo smakowała - a o cóż więcej można prosić?!!!!!!!

Autor przepisu: LOTTING123

 
Brak komentarzy
 
45min.

Pyszne, aromatyczne warzywa pieczone z dodatkiem ziół prowansalskich, posypane serem feta. Wspaniałe solo lub jako dodatek do dań.

Autor przepisu: golfinho

Przepisy video powiązane z kategorią: bakłażan

Przepis na ratatouille z bakłażanem
Przepis na ratatouille z bakłażanem

Inne warzywa psiankowate:

Polecamy nasze artykuły!

  • Jak zbudować domek z piernika Jak zbudować domek z piernika
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt