Makaroniki  (22)

Makaroniki to pyszne ciasteczka z białek, w których zamiast mąki występują mielone migdały, a przekładane są smakowitym kremem! Polecamy wypróbować nasze przepisy na makaroniki migdałowe, pistacjowe, cytrynowe, czy czekoladowe - każdy tu znajdzie swój ulubiony smak.


Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
1godz.4min.

Lekkie, delikatne i przepyszne makaroniki. Wcale nie takie trudne do przygotowania. Ten przepis to cztery w jednym! Z tej samej bazy, po wymieszaniu odpowiednich dodatków, wychodzą ciasteczka cytrynowe, pistacjowe, czekoladowe i truskawkowe. Palce lizać! Zobacz nasz przepis video z tymi ciasteczkami!

Autor przepisu: sabine

 
15min.

Kiedy zostaną mi białka z innego przepisu, lubię sobie z nich upiec te pyszne kokosanki. Można im nadać dowolny kształt, na przykład za pomocą kieliszków na jajka można uformować piramidki lub małe kopczyki.

Autor przepisu: Capucine

 
52min.

Uwielbiam te cytrynowe makaroniki przełożone masą cytrynową (tzw. "lemon curd"). Nie zawierają masła, więc smakują lekko i świeżo! Masę cytrynową bardzo łatwo przygotować, a potem można przechowywać ja w słoiku. Są po prostu boskie!

Autor przepisu: Maybe

 
35min.

Ciasteczka te udają się także bez opłatków. Masę trzeba wówczas wyłożyć na papier do pieczenia, a upieczone makaroniki ostrożnie zdjąć z papieru.

Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

 
40min.

To ciasteczka, które robiliśmy na naszej farmie w latach 30. To pyszne makaroniki kokosowe.

Autor przepisu: Juanita

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak zamrażać jedzenie Jak zamrażać jedzenie