Masz ochotę na pysznie kremowy deser z włoskiego serka? Tutaj znajdziesz przepisy na tiramisu, trifle i inne smakołyki z dodatkiem mascarpone.
Można się sprzeczać czy to deser, czy ciasto. Ale kiedy się go je, rodzaj nie ma już znaczenia! Tak jak Włosi mówią, nazwa w dowolnym tłumaczeniu znaczy "uszczęśliwij mnie". I wszystko już wiadomo!
Klasyczny przepis na tiramisu, które smakuje absolutnie wszystkim. Samodzielne przygotowanie tiramisu to łatwizna, ale trzeba uważać, żeby nie za długo moczyć biszkopty w espresso, bo tiramisu będzie zbyt gąbczaste.
Truskawkowa wersja klasycznego włoskiego deseru. Nie zawiera kawy, a podłużne biszkopty są przekładane mascarpone i truskawkami.
To migdałowa wersja klasycznego, włoskiego tiramisu. Jest kremowe, pyszne i niesamowicie proste! Na przemian układa się w nim warstwy biszkoptów nasączanych w kawie i serka mascarpone z dodatkiem amaretto. UWAGA: zawiera surowe jajka!