Paluchy

Drożdżowe albo serowe paluchy to świetna przekąska do zup, albo do maczania w dipie. Świetnie się sprawdzi jako alternatywa do chleba przy obiedzie, albo zamiast słonych paluszków na imprezę. Sprawdźcie nasze przepisy!

15 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
35min.

Przepis inspirowany kuchnią skandynawską - kruche, chrupiące paluszki z mąki żytniej z dodatkiem kminku.

Autor przepisu: nt-bella

 
2 komentarze
 
25min.

Kruche paluchy serowe są świetne jako przekąska! Przepis jest bardzo prosty i można doprawić paluchy według własnego gustu.

Autor przepisu: Stephanie

 
Brak komentarzy
 
30min.

Nigdy nie zapomnę paluszków z serem, które moja mama miała w zwyczaju piec dla mojego taty. Jedyna różnica pomiędzy naszymi przepisami jest taka, że mama nie dodawała pieprzu cayenne. Paluszki serowe są wyśmienitą przekąską!

Autor przepisu: Carol

 
Brak komentarzy
 
30min.

Prosty przepis na pyszne paluchy bez drożdży. Są gotowe w 30 minut! Można je dodatkowo (tuż przed pieczeniem) posypać suszonymi ziołami, papryką chili w proszku, albo startym parmezanem.

Autor przepisu: bakingmaster

 
Brak komentarzy
 
45min.

Paluchy, które są niezbędnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Zawsze kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem.

Autor przepisu: oleńka

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Bardzo dobre paluszki z parmezanem. Można je podać do zupy, do barszczu na przykład, albo do piwa. Idealna zakąska i przekąska na każdą imprezę.

Autor przepisu: ami

 
Brak komentarzy
 
30min.

Chrupiące serowe paluszki smakują wyśmienicie, gdy są świeże i jeszcze lekko ciepłe. Sporządza się je z mąki pełnoziarnistej i zwykłej oraz dodatkowo wzbogaca żółtkami jaj i doprawia świeżo startym parmezanem. Dzięki temu paluszki są sycącą, a jednocześnie dość lekką przekąską.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
35min.

Paluchy serowe z ciasta francuskiego to szybka i prosta przekąska na każdą okazję

Autor przepisu: Gastrosfera1

 
Brak komentarzy
 
20min.

Fantastyczny przepis na przystawkę we włoskim stylu - kup paluszki grissini i zamień je w wyjątkową przekąskę na przyjęcie!

Autor przepisu: Aldo

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

Bardzo smaczne paluszki przygotowane z mąki razowej i gryczanej. Posiekany świeży rozmaryn dodaje niesamowity aromat i smak. Można użyć jednego rodzaju sera lub kilku.

Autor przepisu: anton

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Przekąski
Przekąski   (568)
Zakąski
Zakąski   (253)
Barszcz
Barszcz   (37)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż