Paluchy

    Drożdżowe albo serowe paluchy to świetna przekąska do zup, albo do maczania w dipie. Świetnie się sprawdzi jako alternatywa do chleba przy obiedzie, albo zamiast słonych paluszków na imprezę. Sprawdźcie nasze przepisy!

    15 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    35min.

    Przepis inspirowany kuchnią skandynawską - kruche, chrupiące paluszki z mąki żytniej z dodatkiem kminku.

    Autor przepisu: nt-bella

     
    2 komentarze
     
    25min.

    Kruche paluchy serowe są świetne jako przekąska! Przepis jest bardzo prosty i można doprawić paluchy według własnego gustu.

    Autor przepisu: Stephanie

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Nigdy nie zapomnę paluszków z serem, które moja mama miała w zwyczaju piec dla mojego taty. Jedyna różnica pomiędzy naszymi przepisami jest taka, że mama nie dodawała pieprzu cayenne. Paluszki serowe są wyśmienitą przekąską!

    Autor przepisu: Carol

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Paluchy dobre do barszczu czerwonego i jako przekąska na imprezach! Polecam!

    Autor przepisu: oleńka

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.50min.

    Paluchy, które można chrupać same (zamiast niezdrowych chipsów!) lub jeść, jako dodatek do barszczu. Świetnie pasują do piwa!

    Autor przepisu: oleńka

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Bardzo dobre paluszki z parmezanem. Można je podać do zupy, do barszczu na przykład, albo do piwa. Idealna zakąska i przekąska na każdą imprezę.

    Autor przepisu: ami

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Paluchy, które są niezbędnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Zawsze kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem.

    Autor przepisu: oleńka

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Prosty przepis na pyszne paluchy bez drożdży. Są gotowe w 30 minut! Można je dodatkowo (tuż przed pieczeniem) posypać suszonymi ziołami, papryką chili w proszku, albo startym parmezanem.

    Autor przepisu: bakingmaster

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Chrupiące serowe paluszki smakują wyśmienicie, gdy są świeże i jeszcze lekko ciepłe. Sporządza się je z mąki pełnoziarnistej i zwykłej oraz dodatkowo wzbogaca żółtkami jaj i doprawia świeżo startym parmezanem. Dzięki temu paluszki są sycącą, a jednocześnie dość lekką przekąską.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Paluchy serowe z ciasta francuskiego to szybka i prosta przekąska na każdą okazję

    Autor przepisu: Gastrosfera1

    1 / 2

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Przekąski
    Przekąski   (585)
    Zakąski
    Zakąski   (254)
    Barszcz
    Barszcz   (37)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango