Pieczeń jagnięca

    Pieczona jagnięcina jest bardzo delikatna w smaku, bo jest to bardzo chude mięso. Może to być łopatka jagnięca, udziec lub mostek jagnięcy - wśród naszych przepisów każdy znajdzie coś dla siebie.

    11 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Pyszny i prosty przepis na jagnięcinę. Delikatne, aromatyczne mięso najlepiej smakuje pieczone w towarzystwie ziemniaków i podlewane sosem własnym. Zobaczcie nasz przepis video z tym daniem!

    Autor przepisu: MBENHAM

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.5min.

    Jagnięcina jest bardzo delikatnym i zdrowym mięsem. Uwielbiam ją w połączeniu z rozmarynem, zapach, kiedy się piecze, jest obłędny.

    Autor przepisu: Yann44

     
    Brak komentarzy
     
    7godz.10min.

    To dobry przepis na sobotni lub niedzielny obiad. Wstawiam udziec jagnięcy do piekarnika wczesnym rankiem, a na 15 jest już gotowy!

    Autor przepisu: Yann44

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Ciekawi Was, dlaczego ktoś w ogóle dodał przepis, w którym jest tylko jeden składnik? Bo lubię dobrą pieczeń, z jagnięciny dobrej jakości, bez żadnych dodatków - wtedy mogę się naprawdę delektować smakiem mięsa, zwłaszcza jeśli jest średnio wypieczone.

    Autor przepisu: mimichette

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Do pysznej jagnięciny nie trzeba wiele dodatków! Najlepiej nie kupować pojedynczych żeberek, tylko mostek, upiec go przez 30 minut w piekarniku, pokroić i podawać. Będzie średnio wypieczony - idealnie!

    Autor przepisu: Yann44

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Ta jagnięcina jest soczysta i niesamowicie pyszna. Piecze się ją z dodatkiem fasolki flageolet. Najlepiej podawać ją z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem.

    Autor przepisu: stella

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Wspaniałe danie na niedzielny obiad: mostek jagnięcy piecze się z dodatkiem lawendy, a następnie podaje z podsmażonymi kurkami i zieloną fasolką. Podawać po dwa kotleciki jagnięce na osobę.

    Autor przepisu: mimichette

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.30min.

    We francuskiej wiejskiej kuchni jagnięcinę często podaje się z fasolką flageolet. W naszej potrawie wymieszamy ją z ziemniakami i zieloną fasolką szparagową, a całość doprawimy cytryną, czosnkiem oraz rozmarynem. Danie to należy podawać na sposób francuski, czyli z bagietką.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Łopatka jagnięca z nadzieniem z kopru włoskiego, borowików, orzechów i ziół, pieczona z ziemniakami - idealny obiad!

    Autor przepisu: nahuette

     
    Brak komentarzy
     
    9godz.

    Wyjątkowe danie nie tylko na specjalne okazje. Jagnięcina we francuskim sosie demi-glace, pachnąca rozmarynem i miętą. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką.

    Autor przepisu: THEISRAELS

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango