Pieczeń jagnięca

Pieczona jagnięcina jest bardzo delikatna w smaku, bo jest to bardzo chude mięso. Może to być łopatka jagnięca, udziec lub mostek jagnięcy - wśród naszych przepisów każdy znajdzie coś dla siebie.

11 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
1godz.10min.

Pyszny i prosty przepis na jagnięcinę. Delikatne, aromatyczne mięso najlepiej smakuje pieczone w towarzystwie ziemniaków i podlewane sosem własnym. Zobaczcie nasz przepis video z tym daniem!

Autor przepisu: MBENHAM

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

Jagnięcina jest bardzo delikatnym i zdrowym mięsem. Uwielbiam ją w połączeniu z rozmarynem, zapach, kiedy się piecze, jest obłędny.

Autor przepisu: Yann44

 
Brak komentarzy
 
7godz.10min.

To dobry przepis na sobotni lub niedzielny obiad. Wstawiam udziec jagnięcy do piekarnika wczesnym rankiem, a na 15 jest już gotowy!

Autor przepisu: Yann44

 
Brak komentarzy
 
35min.

Do pysznej jagnięciny nie trzeba wiele dodatków! Najlepiej nie kupować pojedynczych żeberek, tylko mostek, upiec go przez 30 minut w piekarniku, pokroić i podawać. Będzie średnio wypieczony - idealnie!

Autor przepisu: Yann44

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Ciekawi Was, dlaczego ktoś w ogóle dodał przepis, w którym jest tylko jeden składnik? Bo lubię dobrą pieczeń, z jagnięciny dobrej jakości, bez żadnych dodatków - wtedy mogę się naprawdę delektować smakiem mięsa, zwłaszcza jeśli jest średnio wypieczone.

Autor przepisu: mimichette

 
Brak komentarzy
 
3godz.30min.

We francuskiej wiejskiej kuchni jagnięcinę często podaje się z fasolką flageolet. W naszej potrawie wymieszamy ją z ziemniakami i zieloną fasolką szparagową, a całość doprawimy cytryną, czosnkiem oraz rozmarynem. Danie to należy podawać na sposób francuski, czyli z bagietką.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
45min.

Ta jagnięcina jest soczysta i niesamowicie pyszna. Piecze się ją z dodatkiem fasolki flageolet. Najlepiej podawać ją z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem.

Autor przepisu: stella

 
Brak komentarzy
 
55min.

Wspaniałe danie na niedzielny obiad: mostek jagnięcy piecze się z dodatkiem lawendy, a następnie podaje z podsmażonymi kurkami i zieloną fasolką. Podawać po dwa kotleciki jagnięce na osobę.

Autor przepisu: mimichette

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Łopatka jagnięca z nadzieniem z kopru włoskiego, borowików, orzechów i ziół, pieczona z ziemniakami - idealny obiad!

Autor przepisu: nahuette

 
Brak komentarzy
 
9godz.

Wyjątkowe danie nie tylko na specjalne okazje. Jagnięcina we francuskim sosie demi-glace, pachnąca rozmarynem i miętą. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką.

Autor przepisu: THEISRAELS

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż