Brownie

Brownie to murzynek, który pochodzi z Ameryki. Jego konsystencja jest gęsta, a smak mocno czekoladowy. Kto raz spróbuje tego ciasta na pewno się nim zachwyci! Wśród naszych przepisów mamy brownie zwykłe i koszerne, z mąką macową. Polecamy też film video, w którym krok po kroku prezentujemy przygotowanie brownie z

19 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
7 komentarzy
 
45min.

Przygotowanie zajmuje około 45 minut. Pyszne i proste w wykonaniu, świetne na każdą okazję.

Autor przepisu: C. Nelson

 
3 komentarze
 
50min.

Błyskawiczne i pyszne ciasto czekoladowe - brownie. Z prawdziwej czekolady, z dodatkiem orzechów włoskich. Palce lizać!

Autor przepisu: Jody Shannon

 
2 komentarze
 
40min.

Osobiście uważam, że to najlepsze brownie na świecie. Sprawdź i spróbuj się nie zgodzić! Zamiast oleju można użyć roztopionego masła, równie pyszne!

Autor przepisu: Sarah

 
2 komentarze
 
1godz.

To ciasto zawsze się udaje! Za każdym razem rozpływa się w ustach! Można podwoić przepis na większą imprezę.

Autor przepisu: Angie

 
1 komentarz
 
40min.

Pyszna i szybka odmiana brownie z dodatkiem orzechów włoskich. Mączka chleba świętojańskiego to zamiennik kakao więc spokojnie można dodać po prostu kakao.

Autor przepisu: J.J. Waters

 
Brak komentarzy
 
1godz.50min.

Wspaniałe czekoladowe brownie z mieszanką groszków czekoladowych i masy serowej. Nietypowe i przepyszne! Zdecydowanie ten przepis należy do najbardziej pożądanych!

Autor przepisu: DEE4156

 
Brak komentarzy
 
20min.

Pysznie ciągniste, słodkie i czekoladowe ciasto, a poza tym gotowe w oka mgnieniu! Prawie nie trzeba zmywać naczyń. Czego więcej można wymagać od przepisu? Zobaczcie nasz przepis video z tym ciastem!

Autor przepisu: kcm

 
Brak komentarzy
 
40min.

Prawdziwie czekoladowe, zakrapiane burbonem ciasto. Przepis dostałam od znajomego Anglika. Rozpływa sie w ustach - brownie nie Anglik!

Autor przepisu: alaola

 
Brak komentarzy
 
45min.

Ciasteczko brownie powinno być wilgotne w środku, niemal kleiste, o mocnym czekoladowym smaku. W tym przepisie oprócz czekolady dodamy do nich także kakao, żeby były jeszcze smaczniejsze.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
1godz.25min.

Jeśli kochasz czekoladę, to ten przepis jest dla Ciebie! Bardzo czekoladowe ciasto z dodatkiem orzechów włoskich. Koniecznie podawać ze szklanką mleka!

Autor przepisu: Amy Posont

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż