Crumble

Crumble pochodzi z Wielkiej Brytanii i można je nazwać najprostszym ciastem na świecie! Zwykle owoce są gotowane w syropie, przykrywane kruszonką z mąki (lub płatków owsianych), masła i cukru, a następnie zapiekane. Polecamy nasze przepisy na pachnące owocami crumble jabłkowe, z rabarbarem, jagodami i innymi owocami.

19 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
4 komentarze
 
55min.

Nie ma prostszego sposobu aby delektować się rabarbarem. Wyśmienicie soczysty pod kołderką kruszonki. Nie można się oprzeć! Zobacz nasz przepis video z tym crumble!

Autor przepisu: Carolyn

 
Brak komentarzy
 
45min.

Musiałam zużyć kiwi, które już zbyt długo leżały w lodówce, a tego typu desery na ciepło są szybkie i zawsze się udają. Więc spróbowałam takiej kombinacji owoców - wyszło super - lekkie i s chrupiącym wierzchem! Można podawać z jogurtem greckim.

Autor przepisu: Francine32

 
Brak komentarzy
 
50min.

Ten deser jabłkowy z kruszonką jest bardzo łatwy, a smakuje wspaniale! Najlepiej nadają się jabłka Granny Smith lub Golden Delicious. Podawać na ciepło z lodami.

Autor przepisu: J.H.

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Wiśnie pieczone pod pyszną kruszonką to prosty i smakowity deser, który się zawsze udaje. Podawać z lodami waniliowymi.

Autor przepisu: Debbie Rowe

 
Brak komentarzy
 
50min.

Bardzo prosty i pyszny deser! Jabłka z brązowym cukrem zapieczone pod grubą, chrupiącą, cynamonową kołderką. Zobaczcie nasz przepis video z tym crumble!

Autor przepisu: Olga

 
Brak komentarzy
 
55min.

Ciepły deser, który można przygotować ze świeżych lub mrożonych brzoskwiń, albo nawet tych w puszce (które zawsze mam w domu, żeby zawsze w razie potrzeby móc przywołać zimą smak lata). Podaję go z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.

Autor przepisu: gartenfee

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Prosty i smaczny deser. Pieczone jabłka pod przykrywką z chrupiącej kruszonki z dodatkiem płatków owsianych. Pyszne podawane z lodami!

Autor przepisu: Diane Kester

 
Brak komentarzy
 
12godz.50min.

To ciasto łączy owoce sezonowe, które świetnie do siebie pasują: rabarbar jest kwaskowaty, a truskawki słodkie. Podawać z sosem waniliowym, śmietaną lub lodami waniliowymi.

Autor przepisu: fabrice

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Wszyscy zawsze się zachwycają tym ciastem. Nie trzeba robić spodu i można kontrolować jego słodycz, dodając mniej lub więcej kruszonki. Pyszne!

Autor przepisu: Barbara Milam

 
Brak komentarzy
 
55min.

Ten ciepły deser z nektarynek i malin zapiekanych pod pyszną kruszonką powinno się podawać z ciepłym sosem waniliowym albo z lodami waniliowymi - smakuje niebiańsko! Zamiast nektarynek można użyć brzoskwiń lub moreli, można też spróbować zamienić maliny na inne jagody.

Autor przepisu: gartenfee

1 / 2

Podobne:

Cobbler
Cobbler   (10)
Clafoutis
Clafoutis   (13)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż