Crumble

    Crumble pochodzi z Wielkiej Brytanii i można je nazwać najprostszym ciastem na świecie! Zwykle owoce są gotowane w syropie, przykrywane kruszonką z mąki (lub płatków owsianych), masła i cukru, a następnie zapiekane. Polecamy nasze przepisy na pachnące owocami crumble jabłkowe, z rabarbarem, jagodami i innymi owocami.

    19 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    4 komentarze
     
    55min.

    Nie ma prostszego sposobu aby delektować się rabarbarem. Wyśmienicie soczysty pod kołderką kruszonki. Nie można się oprzeć! Zobacz nasz przepis video z tym crumble!

    Autor przepisu: Carolyn

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Musiałam zużyć kiwi, które już zbyt długo leżały w lodówce, a tego typu desery na ciepło są szybkie i zawsze się udają. Więc spróbowałam takiej kombinacji owoców - wyszło super - lekkie i s chrupiącym wierzchem! Można podawać z jogurtem greckim.

    Autor przepisu: Francine32

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Ten deser jabłkowy z kruszonką jest bardzo łatwy, a smakuje wspaniale! Najlepiej nadają się jabłka Granny Smith lub Golden Delicious. Podawać na ciepło z lodami.

    Autor przepisu: J.H.

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Wiśnie pieczone pod pyszną kruszonką to prosty i smakowity deser, który się zawsze udaje. Podawać z lodami waniliowymi.

    Autor przepisu: Debbie Rowe

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Bardzo prosty i pyszny deser! Jabłka z brązowym cukrem zapieczone pod grubą, chrupiącą, cynamonową kołderką. Zobaczcie nasz przepis video z tym crumble!

    Autor przepisu: Olga

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Ciepły deser, który można przygotować ze świeżych lub mrożonych brzoskwiń, albo nawet tych w puszce (które zawsze mam w domu, żeby zawsze w razie potrzeby móc przywołać zimą smak lata). Podaję go z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.

    Autor przepisu: gartenfee

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Prosty i smaczny deser. Pieczone jabłka pod przykrywką z chrupiącej kruszonki z dodatkiem płatków owsianych. Pyszne podawane z lodami!

    Autor przepisu: Diane Kester

     
    Brak komentarzy
     
    12godz.50min.

    To ciasto łączy owoce sezonowe, które świetnie do siebie pasują: rabarbar jest kwaskowaty, a truskawki słodkie. Podawać z sosem waniliowym, śmietaną lub lodami waniliowymi.

    Autor przepisu: fabrice

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Wszyscy zawsze się zachwycają tym ciastem. Nie trzeba robić spodu i można kontrolować jego słodycz, dodając mniej lub więcej kruszonki. Pyszne!

    Autor przepisu: Barbara Milam

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Niebiański deser w którym jagody są pieczone pod pierzynką z kruszonki. Dzięki mrożonym jagodom można się nim delektować cały rok, ale można też użyć świeżych owoców. Smakuje wspaniale na ciepło ze śmietaną lub z lodami waniliowymi.

    Autor przepisu: Naschkatze

    1 / 2

    Podobne:

    Cobbler
    Cobbler   (11)
    Clafoutis
    Clafoutis   (14)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango