Pierogi z kapustą

    Pierogi z kapustą to tradycyjne polskie danie. Można je przygotować z kapusty kiszonej lub zwykłej, w wersji wegetariańskiej, lub z mięsem. Dzięki naszym przepisom znajdziecie najlepsze ciasto na pierogi i swój ulubiony farsz!

    12 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    3 komentarze
     
    2godz.25min.

    Klasyczny przepis na pierogi z kiszoną kapustą i grzybami. Bardzo aromatyczne, doskonałe nie tylko na wigilijny stół!

    Autor przepisu: apfel

     
    2 komentarze
     
    40min.

    Ten przepis jest jednym z ulubionych przepisów naszej rodziny. Przekazujemy go z pokolenia na pokolenie. Tradycyjnie gotujemy je na Boże Narodzenie, ale można je przygotować na jakąkolwiek specjalną okazję. Jest przy nich trochę pracy, ale się opłaca! Ugotowane pierogi można podsmażyć z cebulką i podać ze śmietaną.

    Autor przepisu: TAB

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Pyszne pierożki, polecam :) Farsz przygotowuje się z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. To wcale nie jest trudne!

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Wychowałem się na tych pysznych pierogach. Przygotowuje do tego przepisu 3 partie ciasta i część zamrażam. Pierogi można ugotować lub usmażyć na maśle, co sprawia, że są jeszcze smaczniejsze. Podawać z kwaśną śmietaną lub serkiem wiejskim. Uwaga: aby zamrozić pierogi, należy je najpierw zamrozić oddzielnie, a następnie umieścić w workach w zamrażarce. W przeciwnym razie wszystkie pierogi się posklejają.

    Autor przepisu: Catsy

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.45min.

    Pierogi z farszem z białej kapusty mają delikatniejszy smak niż te z kiszoną kapustą. Połączenie z sosem z suszonych prawdziwków to niepowtarzalny smak!

    Autor przepisu: alaola

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.30min.

    Wspaniałe pierogi z farszem z białej kapusty podsmażanej z cebulą. Smakują doskonale z sosem grzybowym lub z cebulką i skwarkami.

    Autor przepisu: Belka

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.40min.

    Tradycja to rzecz święta i wszelkie odstępstwa od niej to zło, przynajmniej w pewnych kręgach. Ja jednak wolę aby na świątecznym stole było ciekawie, smacznie i rodzinnie. Co sądzicie o takiej propozycji podania pierogów na świąteczny stół? :) Myślę, że moja mama za ten przepis się nie obrazi :)

    Autor przepisu: programistapogodzinach

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Pierogi z kapustą, ale bez grzybów ani innych dodatków. To taka najprostsza wersja, która wymaga naprawdę mało pracy.

    Autor przepisu: Lesya_UA

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.15min.

    W zależności od proporcji użytych składników pierogi z kapustą i grzybami mogą dość znacznie różnić się smakiem. W szczególności wiele zależy od tego czy i ile użyjemy kapusty świeżej i kiszonej oraz na ile odciśniemy tę ostatnią. Poniżej przepis na pierogi z kapustą i grzybami w wersji raczej "łagodnej". Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem.

    Autor przepisu: EwelinaSzymanek

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Ciekawy przepis nie tylko na Wigilię. Pierogi z farszem z karpia milickiego, kapusty kiszonej i grzybów. Pyszne, musicie spróbować!

    Autor przepisu: StawyMilickie

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango