Pierogi z kapustą

Pierogi z kapustą to tradycyjne polskie danie. Można je przygotować z kapusty kiszonej lub zwykłej, w wersji wegetariańskiej, lub z mięsem. Dzięki naszym przepisom znajdziecie najlepsze ciasto na pierogi i swój ulubiony farsz!


9 przepisów

Filtruj
 
2godz.25min.

Klasyczny przepis na pierogi z kiszoną kapustą i grzybami. Bardzo aromatyczne, doskonałe nie tylko na wigilijny stół!

Autor przepisu:apfel

 
40min.

Ten przepis jest jednym z ulubionych przepisów naszej rodziny. Przekazujemy go z pokolenia na pokolenie. Tradycyjnie gotujemy je na Boże Narodzenie, ale można je przygotować na jakąkolwiek specjalną okazję. Jest przy nich trochę pracy, ale się opłaca! Ugotowane pierogi można podsmażyć z cebulką i podać ze śmietaną.

Autor przepisu: TAB

 
Brak komentarzy
 
50min.

Wychowałem się na tych pysznych pierogach. Przygotowuje do tego przepisu 3 partie ciasta i część zamrażam. Pierogi można ugotować lub usmażyć na maśle, co sprawia, że są jeszcze smaczniejsze. Podawać z kwaśną śmietaną lub serkiem wiejskim. Uwaga: aby zamrozić pierogi, należy je najpierw zamrozić oddzielnie, a następnie umieścić w workach w zamrażarce. W przeciwnym razie wszystkie pierogi się posklejają.

Autor przepisu: Catsy

 
Brak komentarzy
 
3godz.45min.

Pierogi z farszem z białej kapusty mają delikatniejszy smak niż te z kiszoną kapustą. Połączenie z sosem z suszonych prawdziwków to niepowtarzalny smak!

Autor przepisu:alaola

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Pyszne pierożki, polecam :) Farsz przygotowuje się z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. To wcale nie jest trudne!

Autor przepisu:ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
1godz.30min.

Wspaniałe pierogi z farszem z białej kapusty podsmażanej z cebulą. Smakują doskonale z sosem grzybowym lub z cebulką i skwarkami.

Autor przepisu:Belka

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Ciekawy przepis nie tylko na Wigilię. Pierogi z farszem z karpia milickiego, kapusty kiszonej i grzybów. Pyszne, musicie spróbować!

Autor przepisu:StawyMilickie

 
Brak komentarzy
 
25min.

Pyszne i proste w przygotowaniu nadzienie do pierogów. Nietypowe, bo z dodatkiem śmietany. Warto spróbować!

Autor przepisu: Jill

 
Brak komentarzy
 
45min.

Sycące i smaczne danie z pierogami i warzywami.

Autor przepisu: MOLSON7

1 / 1

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt