Sushi

    Tu znajdziesz przepisy na domowe sushi, z łososiem, awokado, tuńczykiem i innymi ulubionymi dodatkami, a także przepis na ryż do sushi i omlet japoński, który również świetnie nadaje się na nadzienie do sushi. Roluj z nami!

    14 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    3 komentarze
     
    55min.

    Któż nie lubi sushi? Wcale nie tak trudno przygotować je sobie w domu. Najważniejsze, aby ryż był prawidłowo ugotowany. Potrzebujemy również nori - suszone algi morskie, w które zawijany jest ryż. Koniecznie spróbuj ten przepis!

    Autor przepisu: nt_bella

     
    1 komentarz
     
    1godz.10min.

    Potrawy japońskie zawierają z reguły niewiele tłuszczu. Wszystkie potrzebne składniki są dziś dostępne w supermarketach. Należy użyć specjalnego ryżu do sushi, który po ugotowaniu lekko się klei.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Oto mój przepis na idealny ryż do sushi. Można go jeść bez żadnych dodatków lub zawijać z dowolnymi składnikami w swoje ulubione rolki sushi. Ja używam marchewki pokrojonej w paski, ogórka i kawałków awokado. Ilość octu można dostosować do swoich upodobań smakowych.

    Autor przepisu: LucyDelRey

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Oryginalny japoński przepis na omlet tamagoyaki (lub tamago), który można dodać do sushi lub jeść z innymi dodatkami, np. sosem sojowym do maczania i startą rzodkiewką daikon. Ma wyjątkowy, lekko słodki smak, dodajemy do niego sos sojowy, mirin i bulion dashi.

    Autor przepisu: Jackie

     
    Brak komentarzy
     
    7dni15min.

    Ten prosty przepis na imbir marynowany sprawi, że nie będziecie już musieli kupować marynowanego imbiru z niewiadomym składem w sklepie z żywnością orientalną. Jest typowym dodatkiem do sushi - oczyszcza kubeczki smakowe i pozwala cieszyć się pełnią smaków każdego kęsa sushi.

    Autor przepisu: Phoena

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Klasyka rodzaju z kuchni japońskiej - szczególnie polecane dla tych, którzy dopiero uczą się jak przyrządzać sushi. Doskonałe na przystawkę lub kolację walentynkową! Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

    Autor przepisu: Jackie

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Nawet jeśli przygotowanie sushi to dla ciebie nowość - ten przepis zapewni sukces. Sosu chili należy dodać wedle uznania. Zobacz nasz przepis video!

    Autor przepisu: Jackie

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Sałatka z ryżu, suszonych wodorostów nori i łososia to domowa wersja sushi zaskakująca smakiem i prostotą wykonania.

    Autor przepisu: nt-bell

     
    Brak komentarzy
     
    35min.

    Nie wiesz jak ugotować ryż do sushi? To proste. Trzeba tylko użyć specjalnej techniki. Ja dodaję też wodorost kelp albo nori, który dodaje ciekawego smaku.

    Autor przepisu: PUMPKINBIRD

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Wcale nie tak trudno przygotować sushi w domu. Wystarczy japoński ryż, nori - czyli jadalne wodorosty i świeżutki tuńczyk! Spróbujcie!

    Autor przepisu: Gastrosfera

    1 / 2

    Sprawdź też...

    Ryż
    Ryż   (339)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango