Dip z owoców

    Dip owocowy? Brzmi nietypowo, ale jest bardzo smaczny! Spróbuj przyrządzić naszą owocową salsę, bananową raitę lub chutney wiśniowy. Przepisy na te niebanalne dipy prezentujemy poniżej.

    9 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Egzotyczna salsa z owoców i jarzyn! Podawać na rybach, kurczaku lub mięsie wieprzowym, albo jako przystawkę.

    Autor przepisu: SVPORTER

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Soczysty arbuz dodany zamiast pomidorów sprawia, iż ta pikantna salsa pali w gardle, ale i orzeźwia - to idealna kombinacja na letnie spotkanie przy grillu! Podawać z chipsami z tortilli, lub użyć jako sosu do grillowanego kurczaka lub ryby.

    Autor przepisu: Lady Flannel

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Daktyle są słodkie i dlatego używa się ich do słodzenia deserów, ciast i innych potraw. My ugotujemy je razem z jabłkami i aromatycznymi przyprawami, aż powstanie jednorodna masa. Podaje się ją z kawałkami owoców i warzyw, albo używa do smarowania tostów lub słodkich sucharków.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Oto odświeżająca, kolorowa salsa, bogata w witaminy i przeciwutleniacze. Jest ona doskonałym dodatkiem do chrupiących chipsów tortilla domowej roboty, które krótko pieczemy zamiast smażyć, aby były zdrowe i zawierały niewiele tłuszczu. Chipsy można zrobić z tortilli kukurydzianych lub pszennych.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Czatnej to gęsty, aromatyczny sos owocowy, bardzo popularny w USA jako dodatek do mięs, głównie indyka świątecznego. Można go tez jeść z krakersami lub z serem typu Brie.

    Autor przepisu: Christine L.

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Przygotujmy się na wypadek niespodziewanej wizyty, kupując składniki tego dipu. Mają one tę zaletę, że można je przechowywać. Dobrym dodatkiem do sosu są kawałki selera naciowego, ogórka oraz świeżego ananasa. Można go też podawać z paluszkami chlebowymi.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Prosty, aromatyczny sos typu "czatnej" (ang. chutney), doprawiony cynamonem i goździkami. Doskonale smakuje z pieczonym mięsem - zimnym lub ciepłym, z kawałkiem sera lub na krakersach.

    Autor przepisu: Michaela

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    To prawdziwie letnie danie - odświeżająca mieszanka melona, świeżych warzyw, kurczaka i limonki, lekko doprawiona pikantnym chili. Naprawdę zdrowe jedzenie.

    Autor przepisu: Rachel Warren Chadd

     
    Brak komentarzy
     
    10min.

    Oto łatwe w przygotowaniu dipy i sosy, które mogą wzbogacić “danie z jednego garnka”. Guacamole i indyjska raita to pyszne i łatwe do przygotowania dodatki, a domowej roboty sos winegret wzbogaci smak każdej sałatki.

    Autor przepisu: Maggie Pannell

    1 / 1

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Dip
    Dip   (141)
    Owoce
    Owoce   (2177)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango