Parmezan (30)

    Parmezan to twardy, włoski ser o ostrym smaku, którym posypuje się makaron, zapiekanki, grzanki, dodaje się go też do sałatek, a nawet zup.

    Najpopularniejsze przepisy z parmezanem:

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Polubiłam tę potrawę, kiedy zajadałam się nią we Francji. Pierś z kurczaka smaży się na patelni, kroi na mniejsze kawałki i podaje z makaronem i sosem śmietanowym z pieczarkami. Podawać z bagietką lub grzankami czosnkowymi.

    Autor przepisu: Kristel A. Ivy

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Przepis na pyszne i szybkie penne z ziołami włoskimi. Bardzo aromatyczne dzięki dodatkowi wędzonego boczku.

    Autor przepisu: Gastrosfera

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Proste i szybkie włoskie danie, doskonałe na obiad każdego dnia. Sos śmietanowy z parmezanem świetnie pasuje do makaronu spaghetti. Podawać z chlebem i sałatką, lub bez żadnych dodatków.

    Autor przepisu: kiki

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Plastry pomidorów zapiekane z serem na ostro. Świetne na lekki lunch lub kolację lub jako przystawka do obiadu.

    Autor przepisu: NRWILSON

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    To jedna z ulubionych potraw moich domowników. Szybka, prosta i smaczna. Sama wpadłam na pomysł takiej panierki i jej proporcje można dostosować według uznania. Dodać więcej lub mniej sera, lub inną przyprawę. Zawsze smakuje!

    Autor przepisu: Jenny

    Polecamy także te zbiory przepisów:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż