Polecamy nasze przepisy na szparagi gotowane, zapiekane, grillowane, zawijane w szynce, szparagi na przystawkę lub jako dodatek do dań głównych. Warzywo szczególnie cenione ze względu na walory smakowe i lekkostrawność.
Gotowe ciasto francuskie ratuje mnie, gdy pojawią się niespodziewani goście. I jak miło jest zaskoczyć ich podniebienie zapieczonymi w cieście szparagami.
To lekka sałatka z makaronem, w której występuje tylko kilka składników, ale jest bardzo smaczna i doskonała na lato. Jem ją przez cały rok, bo zawiera niewiele tłuszczu i świetnie smakuje!
Bardzo prosta i elegancka przystawka. Szparagi zawija się w plasterki szynki parmeńskiej (prosciutto), a następnie piecze, aż będą chrupiące. Można je przygotować wcześniej, a tuż przed podaniem tylko upiec.
Kremowa i pyszna zupa, która wspaniale rozgrzewa. Podawać ze świeżym chlebem posmarowanym masłem. W zimie można ją przygotować ze szparagów ze słoika lub mrożonych.
Prosty sposób na przygotowanie szparagów. Białe szparagi są bardzo delikatne w smaku, najlepiej podawać je z sosem holenderskim. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!