Tarta z truskawkami

Przez cały czerwiec możemy piec tartę z sezonowych świeżutkich truskawek. Spróbuj jeden z naszych wyśmienitych przepisów.

6 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
Brak komentarzy
 
1godz.40min.

To bardzo prosta tarta truskawkowa, do której można użyć różnych innych owoców. Świetnie pasują na przykład jagody, maliny, jeżyny, albo wiśnie!

Autor przepisu: Tina

 
Brak komentarzy
 
1godz.25min.

Pyszna tarta i słodkie połączenie. Nic nie smakuje lepiej z lodami waniliowymi. Można użyć świeżego lub mrożonego rabarbaru.

Autor przepisu: Terri

 
Brak komentarzy
 
2godz.45min.

Bo sezon na owoce letnie należy rozpocząć godnie i z przytupem! A ta tarta robi wrażenie, oj robi...

Autor przepisu: wałkiem_i_palilotką

 
Brak komentarzy
 
3godz.50min.

Przygotowanie tej tarty nie zajmuje zbyt wiele czasu. Najbardziej czasochłonne jest upieczenie spodu z ciasta – a i tak robi się to szybko. Potem należy tylko rozsmarować krem z sera ricotta na cieście i rozłożyć owoce.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Piękny tort na Dzień Matki albo na Walentynki, ze smakowitym kremem i truskawkami. Piecze się go w foremce w kształcie serca, ale można też zrobić wersję okrągłą :)

Autor przepisu: Nicola

 
Brak komentarzy
 
55min.

Lato to czas świeżych lokalnych owoców. To też doskonała okazja do tego by wykorzystywać je w kuchni w jak największej ilości. Póki mamy jeszcze truskawki, które swoim aromatem bardzo wpływają na moją wyobraźnię w kuchni. Pragnę przedstawić wam dosyć prostą ale też niezwykłą tartę. Jest niezwykła ponieważ powstała z myślą o tych którzy nie mogą jadać nabiału. W gronie moich znajomych mam osobę, która cierpi na bardzo poważną alergię pokarmową i nie z wyboru lecz właśnie z powodu swojego schorzenia nie może jadać produktów mlecznych, jajek, orzechów... etc. Postanowiłam że ten przepis będzie dedykowany wszystkim alergikom oraz osobom z celiakią, a z pewnością zadowoli również zagorzałych wegan. Przepis na tartę nie zawiera jajek, mleka krowiego, proszku do pieczenia ani produktów glutenowych. Spód to kombinacja mąki gryczanej oraz kokosowej, doprawiony solidną porcją cynamonu. Słodką nutę tworzy ciemny cukier trzcinowy oraz masło daktylowe. Masa iście budyniowa, gładka, aksamitna.

Autor przepisu: sylwiatkocz1990

1 / 1

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż