Tarta jabłkowa

    Tarta Tatin, czyli najbardziej znana we Francji tarta owocowa, przygotowywana jest z jabłkami. Niezależnie jakie jabłka wybierzesz - winne, kwaskowate, czy słodkie, tarta zawsze będzie smaczna!

    12 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    3 komentarze
     
    2godz.10min.

    Smaczna tarta jabłkowa! Aby ciasto wyszło kruche należy przechować je w lodówce przynajmniej przez godzinę, najlepiej dłużej. Dobrze jest nie dotykać ciasta i przed pieczeniem głęboko ponakłuwać widelcem.

    Autor przepisu: Magpie

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Tym przepisem wygrałam 1. miejsce w konkursie na pieczone jabłka. To najprostsza i najlepsza tarta jabłkowa, jaką kiedykolwiek jadłam. Nie ma grubego ciasta na wierzchu, bo go nie potrzebuje. Zawsze używam jabłek Granny Smith, ponieważ to najlepsze jabłka do ciast. Smacznego!!

    Autor przepisu: S. F. ALLEN

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.5min.

    Tarta jabłkowa z cynamonowym ciastem. Znakomita na podwieczorek lub śniadania z kawą lub herbatą.

    Autor przepisu: FOXYMINIME

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.10min.

    Tarta na kruchym spodzie z plastrami jabłek i cząstkami orzechów włoskich. Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu.

    Autor przepisu: Magster

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Do tej tarty najlepiej pasują jabłka "gala" - są soczyste, słodkie i chrupiące! Moi znajomi uwielbiają mnie odwiedzać, kiedy upiekę to ciasto. Jeśli nie masz cukru waniliowego możesz dodać łyżeczkę aromatu waniliowego.

    Autor przepisu: valquiria1969

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.

    Wyśmienita tarta z jabłkami. Miękkie, maślane ciasto i warstwa skarmelizowanych jabłek odwrócone po upieczeniu. Można tu użyć brązowego lub białego cukru.

    Autor przepisu: mamicole

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.

    Po prostu pyszna jesienna szarlotka na poprawę nastroju.

    Autor przepisu: wałkiem_i_palilotką

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.5min.

    Ta tarta, nazywana również odwracaną, smakuje najlepiej, gdy jest letnia i podana z aromatyzowanym jogurtem. To świetny deser dla każdego, kto stara się nie przytyć, a jednocześnie nie chce rezygnować z jedzenia słodyczy.

    Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.45min.

    Szarlotka pachnąca cynamonem z bitą śmietaną w wersji mini. Na romantyczną kolację albo na imprezę urodzinową.

    Autor przepisu: mar_janna

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.30min.

    Pachnie jabłkami i wanilią!

    Autor przepisu: wałkiem_i_palilotką

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango