Tarta cytrynowa

    Jedną z najpopularniejszych tart owocowych jest tarta cytrynowa. Jej słodszą cytrusową siostrą jest tarta limonkowa. Wypróbuj obie.

    10 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    6 komentarzy
     
    50min.

    Ta tarta cytrynowa jest wspaniałym zwieńczeniem eleganckiego obiadu! Po pokrojeniu na kawałki, dekoruję je bitą śmietaną, truskawkami i gałązką mięty. Zobacz nasz przepis video z tym ciastem!

    Autor przepisu: Melissa

     
    2 komentarze
     
    25min.

    Prosta i pyszna! Ta tarta cytrynowa jest tak prosta, że każdemu się uda. Zamiast cytryn można użyć limonek. Połączenie cytryny ze słodkim skondensowanym mlekiem sprawia, że mleko gęstnieje i powstaje krem o niesamowitej konsystencji.

    Autor przepisu: helenearm

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.5min.

    Egzotyczna tarta, która na pewno zachwyci Twoich gości. Jeśli nie masz tarki do skórki cytryny, możesz użyć noża i odcinać bardzo cienkie paseczki skórki.

    Autor przepisu: Christine

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Lemon curd, rodzaj angielskiego masła cytrynowego, można już kupić gotowy w słoiku albo zrobić z żółtek, masła i soku cytrynowego.

    Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.55min.

    To tarta z bardzo oryginalnym kremem, który leży na prostym do zrobienia cieście. Polecamy je nawet leniuchom, którzy chcieliby zaimponować komuś swoimi wypiekami.

    Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.

    Orzeźwiająca tarta cytrynowa do słodkiej kawy. Tartę najlepiej podawać z bitą śmietaną lub z lodami waniliowymi.

    Autor przepisu: Magster

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.35min.

    Tę tartę można nieco zmodyfikować: na przykład użyć malin lub jagód zamiast jeżyn, albo cytryny zamiast limonki. Jeżyny, których używam są raczej kwaśne, ale jeśli używasz słodszych owoców - użyj nieco mniej cukru.

    Autor przepisu: anton

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Kolejny przepis z 'Życia na gorąco'. Połączenie korzennych zapachów ze słodkim mlekiem i kwaśną cytryną. Pyszne zestawienie, nadające się do popołudniowej, wczesnojesiennej kawy i herbaty.

    Autor przepisu: JJ92

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.15min.

    Spód tego orzeźwiającego ciasta upieczemy z masy przyrządzonej z sera ricotta, z dodatkiem sułtanek. Można je też przygotować z dobrze wyciśniętego białego sera.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.

    Ta tarta należy do moich ulubionych i jest naprawdę uzależniająca. Delikatne ciasto i aromatyczne cytrynowo-kremowe nadzienie. Palce lizać!

    Autor przepisu: Viola Buitoni

    1 / 1

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango