Ciastka francuskie

Tutaj znajdziesz przepisy na ciastka francuskie. Wśród francuskich ciasteczek znajdziemy: magdalenki, bezy francuskie, brioszki, pierożki francuskie i wiele innych. Sprawdźcie co kryją nasze przepisy.

17 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
42min.

Ciasteczka biszkoptowe w kształcie muszli. Magdalenki najlepiej smakują w ten sam dzień kiedy są upieczone. Pozostałe magdalenki cudownie smakują maczane w kawie lub w herbacie.

Autor przepisu: Judy Farris

 
Brak komentarzy
 
3godz.20min.

Prawdziwe francuskie bezy z cukierni we Francji.

Autor przepisu: RANDYVH

 
Brak komentarzy
 
2godz.50min.

Wspaniałe ciasteczka, które bardzo prosto się przygotowuje. Ciasto jest podobne do francuskiego i po upieczeniu cudownie się rozwarstwia. Można wycinać dowolne kształty i maczać w ulubionych dodatkach: cukier, mak, sezam, orzechy, wiórki kokosowe! Pycha!

Autor przepisu: Bogusia

 
Brak komentarzy
 
50min.

Niech odejdą w zapomnienie ciężkie, słodkie bułeczki z masłem. W naszym przepisie wykorzystamy gotowe ciasto francuskie. Przezorna gospodyni zawsze powinna mieć je w zapasie, ponieważ można z niego bardzo szybko przyrządzić wiele potraw, zarówno słodkich, jak i słonych.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
2godz.34min.

Bugnes to francuska odmiana pączków posypanych cukrem pudrem. Pochodzą z Lyonu. Niezbędne na Tłusty Czwartek! To już tradycja, że wtedy się je smaży. Uwielbiam je od dziecka, a te pączki mojej mamy (a teraz także i moje) mają niepowtarzalny, lekko cytrynowy smak!

Autor przepisu: Maybe

 
Brak komentarzy
 
4godz.55min.

Gdy ciasto drożdżowe już się nie klei i przypomina w dotyku płatek ucha – to znaczy, że jest gotowe, aby upiec z niego brioszki. Są to francuskie bułki śniadaniowe, nienadziewane drożdżówki o charakterystycznym kształcie. Składają się z dwóch kulek, mniejszej i większej, leżących jedna na drugiej.

Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

 
Brak komentarzy
 
38min.

Ciasto francuskie z Nutellą i dżemem malinowym - to właśnie te rozkoszne słodkości. Gotowe w kilka chwil, proste i pyszne!

Autor przepisu: alison125

 
Brak komentarzy
 
45min.

Dostałam ten przepis od mojej znajomej z Libanu. Tradycyjnie ciasto francuskie jest wypełnione nadzieniem z migdałów, jednak ja wolę orzechy włoskie. Wybierz swoje ulubione orzechy!

Autor przepisu: Julia

 
Brak komentarzy
 
20min.

Ciasto francuskie jest niebywale kruche - lubię mieć je pod ręką, aby zawsze móc przygotować pyszny deser.

Autor przepisu: nt-bell

 
Brak komentarzy
 
35min.

Do tych smakołyków lubię używać jabłek Granny Smith, bo zachowują kształt i są nieco cierpkie. Podawać na ciepło, tak, jak są lub z dodatkiem lodów waniliowych albo sosu waniliowego.

Autor przepisu: annef

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż