Ciastka francuskie

    Tutaj znajdziesz przepisy na ciastka francuskie. Wśród francuskich ciasteczek znajdziemy: magdalenki, bezy francuskie, brioszki, pierożki francuskie i wiele innych. Sprawdźcie co kryją nasze przepisy.

    17 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    42min.

    Ciasteczka biszkoptowe w kształcie muszli. Magdalenki najlepiej smakują w ten sam dzień kiedy są upieczone. Pozostałe magdalenki cudownie smakują maczane w kawie lub w herbacie.

    Autor przepisu: Judy Farris

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.20min.

    Prawdziwe francuskie bezy z cukierni we Francji.

    Autor przepisu: RANDYVH

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.34min.

    Bugnes to francuska odmiana pączków posypanych cukrem pudrem. Pochodzą z Lyonu. Niezbędne na Tłusty Czwartek! To już tradycja, że wtedy się je smaży. Uwielbiam je od dziecka, a te pączki mojej mamy (a teraz także i moje) mają niepowtarzalny, lekko cytrynowy smak!

    Autor przepisu: Maybe

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.50min.

    Wspaniałe ciasteczka, które bardzo prosto się przygotowuje. Ciasto jest podobne do francuskiego i po upieczeniu cudownie się rozwarstwia. Można wycinać dowolne kształty i maczać w ulubionych dodatkach: cukier, mak, sezam, orzechy, wiórki kokosowe! Pycha!

    Autor przepisu: Bogusia

     
    Brak komentarzy
     
    38min.

    Ciasto francuskie z Nutellą i dżemem malinowym - to właśnie te rozkoszne słodkości. Gotowe w kilka chwil, proste i pyszne!

    Autor przepisu: alison125

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Niech odejdą w zapomnienie ciężkie, słodkie bułeczki z masłem. W naszym przepisie wykorzystamy gotowe ciasto francuskie. Przezorna gospodyni zawsze powinna mieć je w zapasie, ponieważ można z niego bardzo szybko przyrządzić wiele potraw, zarówno słodkich, jak i słonych.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.55min.

    Gdy ciasto drożdżowe już się nie klei i przypomina w dotyku płatek ucha – to znaczy, że jest gotowe, aby upiec z niego brioszki. Są to francuskie bułki śniadaniowe, nienadziewane drożdżówki o charakterystycznym kształcie. Składają się z dwóch kulek, mniejszej i większej, leżących jedna na drugiej.

    Autor przepisu: Joachim Wahnschaffe

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Dostałam ten przepis od mojej znajomej z Libanu. Tradycyjnie ciasto francuskie jest wypełnione nadzieniem z migdałów, jednak ja wolę orzechy włoskie. Wybierz swoje ulubione orzechy!

    Autor przepisu: Julia

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Ciasto francuskie jest niebywale kruche - lubię mieć je pod ręką, aby zawsze móc przygotować pyszny deser.

    Autor przepisu: nt-bell

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.5min.

    Bardzo proste i niesamowicie pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego. Robię je z dżemem jeżynowym, ale można dodać inny, ulubiony.

    Autor przepisu: nt_bella

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango