Gulasz wieprzowy

    Gulasz wieprzowy to wspaniale sycąca potrawa na każdą okazję, z dodatkiem warzyw lub z samym mięsem, bardziej pikantna lub łagodna. Spróbuj nasze przepisy.

    15 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    2 komentarze
     
    1godz.

    To bardzo ŁATWY przepis. Mój syn nie cierpi kapusty, ale tę potrawę wcina jak szalony. Może być niskokaloryczna, jeśli użyje się mielonego mięsa indyka i chudą kiełbasę. Nikt nie poczuje różnicy.

    Autor przepisu: Susan

     
    1 komentarz
     
    1godz.

    Włoska nazwa tego dania to Kurczak Cacciatore, ale w tej wersji dodaję do niego boczku, który dodaje mnóstwo smaku! Podawać z makaronem lub pieczonymi ziemniakami.

    Autor przepisu: dbarrett

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Przepis ten jest bardzo uniwersalny, przez lata modyfikowany. Można wykorzystać różne rodzaje mięsa i dostępne w danym momencie warzywa.

    Autor przepisu: Jola

     
    2 komentarze
     
    2godz.40min.

    Pożywny gulasz z wołowiną, który pochodzi z Berna w Szwajcarii. Jest w nim mnóstwo mięsa, warzyw i ziemniaków. Smakuje nawet lepiej na drugi dzień (nawet jeśli już większość została zjedzona!).

    Autor przepisu: gela

     
    1 komentarz
     
    45min.

    Pyszne leczo na polskiej kiełbasie. Można również użyć parówki lub jedno i drugie! Polecam to proste i wyśmienite węgierskie danie.

    Autor przepisu: Magster

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Bardzo prosty przepis na ten pyszny paprykowy gulasz. Można go podawać z ryżem lub z chlebem i masłem.

    Autor przepisu: Annette

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.50min.

    Oto sycące danie na chłodne jesienne dni. Właśnie jesienią potrzebne do tej potrawy jabłka i kapusta są najlepsze i w bardzo bogatym wyborze. Można wypróbować różne gatunki jabłek, a także przygotować ten pyszny gulasz z kuskusem, zamiast z makaronem.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.15min.

    Wspaniały smak, a potrawa naprawdę łatwa. Podaj z bułkami, a uzyskasz kompletny posiłek.

    Autor przepisu: Michele O'Sullivan

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.40min.

    Doskonale rozgrzewa zimą. Mielona wołowina jest tu duszona z marchewką, papryką, pieczarkami i czerwoną fasolą w dobrze doprawionym sosie pomidorowym. Podawać z ryżem, chlebem kukurydzianym lub z ziemniakami.

    Autor przepisu: fabrice

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Kiełbasa z kapustą, cebulą i zieloną papryką w pysznym sosie. Przed podaniem każdą porcję można udekorować odrobiną kwaśnej śmietany.

    Autor przepisu: sal

    1 / 2

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Wieprzowina
    Wieprzowina   (911)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango