Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy to wspaniale sycąca potrawa na każdą okazję, z dodatkiem warzyw lub z samym mięsem, bardziej pikantna lub łagodna. Spróbuj nasze przepisy.


 
55min.

Sekret aromatycznego leczo? To proste: dużo cebuli, dużo papryki i smaczna kiełbasa. Ja używam surowej polskiej lub frankfurterek, bo dają najlepszy aromat bez nadmiaru tłuszczu. Zawsze można ugotować więcej i zamrozić - smakuje świetnie!

Autor przepisu:oleńka

 
3godz.45min.

Mój przepis na tradycyjny polski bigos składa się z wieprzowiny, kiełbasy i kapusty. Świetny podczas zimy. Warto mu poświęcić trochę czasu!

Autor przepisu: MJ46NY

 
2godz.40min.

Pożywny gulasz z wołowiną, który pochodzi z Berna w Szwajcarii. Jest w nim mnóstwo mięsa, warzyw i ziemniaków. Smakuje nawet lepiej na drugi dzień (nawet jeśli już większość została zjedzona!).

Autor przepisu: gela

 
Brak komentarzy
 
1godz.

To bardzo ŁATWY przepis. Mój syn nie cierpi kapusty, ale tę potrawę wcina jak szalony. Może być niskokaloryczna, jeśli użyje się mielonego mięsa indyka i chudą kiełbasę. Nikt nie poczuje różnicy.

Autor przepisu: Susan

 
Brak komentarzy
 
45min.

Pyszne leczo na polskiej kiełbasie. Można również użyć parówki lub jedno i drugie! Polecam to proste i wyśmienite węgierskie danie.

Autor przepisu:Magster

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Przepis ten jest bardzo uniwersalny, przez lata modyfikowany. Można wykorzystać różne rodzaje mięsa i dostępne w danym momencie warzywa.

Autor przepisu:Jola

 
Brak komentarzy
 
40min.

Bardzo prosty przepis na ten pyszny paprykowy gulasz. Można go podawać z ryżem lub z chlebem i masłem.

Autor przepisu: Annette

 
Brak komentarzy
 
4godz.15min.

Wspaniały smak, a potrawa naprawdę łatwa. Podaj z bułkami, a uzyskasz kompletny posiłek.

Autor przepisu: Michele O'Sullivan

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Włoska nazwa tego dania to Kurczak Cacciatore, ale w tej wersji dodaję do niego boczku, który dodaje mnóstwo smaku! Podawać z makaronem lub pieczonymi ziemniakami.

Autor przepisu: dbarrett

 
Brak komentarzy
 
2godz.50min.

Oto sycące danie na chłodne jesienne dni. Właśnie jesienią potrzebne do tej potrawy jabłka i kapusta są najlepsze i w bardzo bogatym wyborze. Można wypróbować różne gatunki jabłek, a także przygotować ten pyszny gulasz z kuskusem, zamiast z makaronem.

Autor przepisu: Norma MacMillan

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt