Ciasto na naleśniki

Każdy ma swój ulubiony przepis na ciasto naleśnikowe: można je zrobić z maślanką, mlekiem, piwem, samą wodą, z mąki pszennej lub gryczanej. Sprawdźcie nasz zbiór przepisów i wypróbujcie różne możliwości.

18 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
3 komentarze
 
35min.

Lekkie naleśniki na słono, z farszem z podsmażonej cukinii z cebulką i żółtym serem. Smakują i dużym i małym - doskonałe o każdej porze dnia, np. na obiad albo na kolację.

Autor przepisu: nt-bella

 
2 komentarze
 
30min.

Prosty przepis na ciasto naleśnikowe, które zawsze się udaje! Naleśniki to smaczne i łatwe do przygotowania śniadanie, obiad, lub lunch.

Autor przepisu: Sally

 
1 komentarz
 
35min.

Pyszne i szybkie danie na obiad - naleśniki z farszem z pieczarek i sera żółtego, zapiekane w piekarniku, dzięki czemu ser się rozpuszcza nadaje naleśnikom wspaniałego smaku.

Autor przepisu: nt-bell

 
1 komentarz
 
1godz.50min.

Naleśniki z owocami należą do ulubionych w mojej rodzinie - w zależności od sezonu dodaję różne owoce. Zawsze pyszne!

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
2godz.19min.

Lubię je smażyć w leniwe sobotnie popołudnie, kiedy ciasto ma czas, żeby trochę odstać. Jeszcze ciepłe naleśniki smaruję dżemem morelowym, nutellą, lub innymi pysznościami, zwijam i podaję.

Autor przepisu: Anizou

 
Brak komentarzy
 
20min.

Wspaniały i prosty przepis na naleśniki. Najpyszniejsze prosto z patelni, oprószone cukrem i skropione świeżym sokiem z cytryny. Nic tego nie pobije! Już ustawia się kolejka! Zobaczcie nasz przepis video z tymi naleśnikami.

Autor przepisu: Ita

 
Brak komentarzy
 
25min.

Wszyscy mają jakiś ulubiony przepis na naleśniki, który przywołuje smaki dzieciństwa. Ten przepis na delikatne naleśniki na bazie maślanki dostałam od babci.

Autor przepisu: nt_bella

 
Brak komentarzy
 
35min.

Bezglutenowe naleśniki - idealne na śniadanie albo na deser. Mąkę gryczaną można samemu zrobić w domu - wystarczy zmielić niepaloną kaszę gryczaną w młynku do kawy.

Autor przepisu: Norah Hannel

 
Brak komentarzy
 
2godz.15min.

Piwo dodaje naleśnikom lekkości, ale ważne jest, aby przygotować ciasto wcześniej, żeby mogło przez 2 godziny "odpoczywać" zanim zaczniemy je smażyć.

Autor przepisu: Capucine

 
Brak komentarzy
 
25min.

Jestem Francuzem i zainwestowałem w naleśnikarkę dobrej firmy (widoczną na zdjęciu), bo często sobie smażę naleśniki. Zwykła patelnia do naleśników też się sprawdzi. Koniecznie trzeba pozwolić ciastu odstać przez kilka godzin przed smażeniem.

Autor przepisu: Gilles

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż