Cukinia smażona

Cukinie można przygotować na wiele różnych sposobów. Spróbujmy usmażyć te pyszne warzywa w postaci placków, lub wraz z innymi warzywami saute albo w panierce.


 
50min.

Wyglądem przypominają placki ziemniaczane, ale są dużo delikatniejsze w smaku. Moja cała rodzina się nimi objada, jedni z jogurtem, a inni ze śmietaną i z cukrem. Szybkie i pyszne!

Autor przepisu:oleńka

 
20min.

Cukinia i cebula smażone z sezamem i sosem teriyaki i sosem sojowym. Szybka i zdrowa przystawka.

Autor przepisu: MichelleB

 
30min.

Tortilla, najbardziej znana przekąska hiszpańska, jest przyrządzana z jajek, cebuli i ziemniaków. Przygotowuje się ją jak zwykły omlet i podaje na ciepło lub zimno, pokrojoną na trójkątne kawałki. Można ją również wzbogacić, dodając wiele innych składników.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
25min.

Bardzo łatwy przepis na pyszne warzywne placki na śniadanie, lunch lub przekąskę. Tanie i szybkie do przygotowania!

Autor przepisu: William Anatooskin

 
1godz.

Wyborne placki „latkes", tym razem z warzywami! Uracz swoich przyjaciół tymi świetnymi plackami w czasie świąt Chanuka.

Autor przepisu: Edna

 
Brak komentarzy
 
45min.

Jest to przepis, który zachwyci nawet tych, którzy normalnie nie przepadają za cukinią. Najlepiej wychodzi, gdy warzywa są prosto z targu. Znakomity letni dodatek do dań!

Autor przepisu: SQUEAKYCHU

 
Brak komentarzy
 
35min.

Ciasto na te niezwykłe naleśniki robi się z dodatkiem cukinii, a w środku mają nadzienie z sera feta i czerwonej papryki. To szybki, zdrowy, bezmięsny posiłek, który łatwo się przygotowuje nawet w środku tygodnia.

Autor przepisu: Diana

 
Brak komentarzy
 
20min.

Grube plastry cukinii lekko zrumienione na maśle i smażone w sosie sojowym z ziarnami sezamu. Fantastyczny letni dodatek do dań!

Autor przepisu: TRINITYJAE

 
Brak komentarzy
 
30min.

Szybki i uniwersalny sposób przyrządzania wszelkich warzyw! Można je podawać na przykład jako sos do makaronu.

Autor przepisu: Denyse

 
Brak komentarzy
 
10min.

Latem, kiedy jest sezon na cukinię, gotuję ją na każdy możliwy sposób. Uwielbiam smak cukinii z migdałami. Na koniec można też dodać nieco parmezanu lub sera pecorino.

Autor przepisu: Brigitte

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt