Zupa z cukinii

Zupa z cukinii jest bardzo prosta do przygotowania a jaka pyszna i wyrafinowana! Spróbuj nasze przepisy.

15 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
3 komentarze
 
50min.

Przepyszna zupa z prostych składników. Łatwa do zrobienia.

Autor przepisu: NADO2003

 
3 komentarze
 
1godz.

Pyszna zupa, którą można podać w każdej chwili.

Autor przepisu: William Anatooskin

 
2 komentarze
 
50min.

Nauczyłam się gotować tę zupę od 75-letniej kobiety, u której mieszkałam w Madrycie. Jest doskonała, prosta, niskokaloryczna i tania, a w dodatku poprawia mi nastrój! Można do niej dodać marchewkę lub szpinak, albo inne warzywa. Aby była gęstsza można dodać więcej ziemniaków.

Autor przepisu: Rebecca

 
1 komentarz
 
25min.

Wyrafinowana zupa, a jaka prosta! Cukinia i fenkuł (koper włoski) w połączeniu z bulionem drobiowym i odrobiną curry tworzą cudowną zupę, która najlepiej smakuje gdy jest właśnie sezon na te warzywa.

Autor przepisu: Diana

 
Brak komentarzy
 
40min.

Ta zupa wzorowana jest na soupe au pistou, klasycznej francuskiej zupie z Prowansji. Zawiera ona warzywa i makaron, a pyszny sos – z bazylii, czosnku i parmezanu – dodaje jej niepowtarzalnego smaku. Zupę tę można porównać z włoską minestrone. Tradycyjnym dodatkiem do niej jest bagietka i kieliszek białego wina.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
2godz.25min.

Doskonała zupa na lato - a przy tym bardzo prosta. Jeśli lubisz chłodnik litewski, albo gazpacho - na pewno Ci posmakuje. W tej zupie znajduje się cukinia, pomidory, mięta, bazylia i odrobina soku z cytryny, która nadaje jej świeżego smaku.

Autor przepisu: topfgucker

 
Brak komentarzy
 
35min.

Prosta, wegetariańska zupa dla całej rodziny, z cukinią, szpinakiem i z ziemniakami. Sami zdecydujcie, czy wolicie użyć śmietany tłustszej, czy kwaśniej, a może nawet creme fraiche. Jeśli macie mało czasu możecie użyć mrożonego szpinaku.

Autor przepisu: Hanni

 
Brak komentarzy
 
1godz.45min.

To jednogarnkowe danie – gęsta zupa z mięsem, batatami i owocami – jest jedną z potraw narodowych ludów zamieszkujących podnóża Andów. Słowo “criolla”, czyli po polsku Kreol, oznacza potomków hiszpańskich zdobywców, którzy prawdopodobnie przynieśli ze sobą przepis na tę potrawę.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
1 komentarz
 
25min.

Doskonała zupa krem! Prosta, szybka i zdrowa! Wspaniałe połączenie zielonych warzyw. Podawać udekorowaną jogurtem.

Autor przepisu:jadźka4

 
Brak komentarzy
 
55min.

Pyszna zupa z cukinii z ziemniakami, czosnkiem, rozmarynem, chili i kolendrą. Najpierw piecze się cukinię w piekarniku, a potem miksuje z bulionem, więc nie ma przy niej w ogóle pracy i stania nad garnkami! Wegetariańska, bez nabiału i bez glutenu. Samo zdrowie!

Autor przepisu:EatMe

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt