Camembert

    Podobny do sera brie, ale o bardziej wyrazistym, słonym smaku. Dojrzały camembert jest też bardziej płynny. Doskonale nadaje się do wszelkich przekąsek, do sałatek i do rozpuszczania na tostach lub w zapiekankach. Sprawdźcie nasze przepisy!

    12 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    1godz.10min.

    Cieniutkie naleśniki nadziane pysznym farszem to wspaniałe danie główne. Naleśniki, nadzienie i sos pomidorowy można przyrządzić zawczasu, ale upiec tuż przed podaniem. Świetnym dodatkiem, a jednocześnie dodatkowym źródłem skrobi, jest chleb wieloziarnisty lub młode ziemniaki.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    6min.

    Camembert to delikatny, miękki ser pleśniowy rodem z Francji, a te czipsy są bardzo proste. Doskonała przekąska na imprezę!

    Autor przepisu: mimichette

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Planujesz wieczór z przyjaciółmi przy winie? Zastanawiasz się co by tu przygotować? Oto odpowiedź: wspaniała przekąska, prosta acz wykwintna!

    Autor przepisu: ntbella

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Bardzo oryginalna, lekka i zdrowa sałatka z łososia z orzechami włoskimi, pomidorkami koktajlowymi i camembertem. To łatwa do przygotowania przekąska dobra tak naprawdę o każdej porze roku i dnia, na pewno też nada się się na imprezę/przyjęcie. Warto podać z chrupiącym, lekkim pszennym pieczywem.

    Autor przepisu: EwelinaSzymanek

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Pyszny camembert w grubej, chrupiącej panierce, z rozpływającym się środkiem, podany z żurawiną. Doskonały na szybki obiad!

    Autor przepisu: patrysza

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Pyszne i proste danie na przystawkę - gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Idealnym dodatkiem są pomarańcze.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Połączenie wyrazistości rukoli, słodyczy żurawiny i gruszki oraz posmaku orzechów włoskich to idealne połączenie, które w sałatce z pieczonym camembert sprawia, że smak nabiera nowego wymiaru.

    Autor przepisu: milosz.filip

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Prosty i szybki w przygotowaniu, a zarazem efektowny omlet z kurkami, rukolą i camembertem. Wbrew pozorom nie jest sezonowy, gdyż można go przyrządzać przez cały rok z grzybów mrożonych i niekoniecznie tylko z kurek.

    Autor przepisu: EwelinaSzymanek

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Kawałki sera Camembert są panierowane, a następnie smażone w głębokim tłuszczu. Na koniec macza się je w malinowym sosie... poezja smaku!

    Autor przepisu: Jennifer Romasco

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Duże, płaskie pieczarki są jakby stworzone do nadziewania. Nafaszerujmy je miękkim serem, posypmy orzechami i podajmy na tostach, tworząc wykwintny, prosty do przygotowania i lekki lunch.

    Autor przepisu: Maggie Pannell

    1 / 2

    Podobne:

    Gorgonzola
    Gorgonzola   (41)
    Ser brie
    Ser brie   (16)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango