Camembert

Podobny do sera brie, ale o bardziej wyrazistym, słonym smaku. Dojrzały camembert jest też bardziej płynny. Doskonale nadaje się do wszelkich przekąsek, do sałatek i do rozpuszczania na tostach lub w zapiekankach. Sprawdźcie nasze przepisy!

12 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
1godz.10min.

Cieniutkie naleśniki nadziane pysznym farszem to wspaniałe danie główne. Naleśniki, nadzienie i sos pomidorowy można przyrządzić zawczasu, ale upiec tuż przed podaniem. Świetnym dodatkiem, a jednocześnie dodatkowym źródłem skrobi, jest chleb wieloziarnisty lub młode ziemniaki.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
6min.

Camembert to delikatny, miękki ser pleśniowy rodem z Francji, a te czipsy są bardzo proste. Doskonała przekąska na imprezę!

Autor przepisu: mimichette

 
Brak komentarzy
 
30min.

Pyszny camembert w grubej, chrupiącej panierce, z rozpływającym się środkiem, podany z żurawiną. Doskonały na szybki obiad!

Autor przepisu: patrysza

 
Brak komentarzy
 
15min.

Pyszne i proste danie na przystawkę - gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Idealnym dodatkiem są pomarańcze.

Autor przepisu: ElaiWlodek

 
Brak komentarzy
 
25min.

Połączenie wyrazistości rukoli, słodyczy żurawiny i gruszki oraz posmaku orzechów włoskich to idealne połączenie, które w sałatce z pieczonym camembert sprawia, że smak nabiera nowego wymiaru.

Autor przepisu: milosz.filip

 
Brak komentarzy
 
25min.

Prosty i szybki w przygotowaniu, a zarazem efektowny omlet z kurkami, rukolą i camembertem. Wbrew pozorom nie jest sezonowy, gdyż można go przyrządzać przez cały rok z grzybów mrożonych i niekoniecznie tylko z kurek.

Autor przepisu: EwelinaSzymanek

 
Brak komentarzy
 
15min.

Bardzo oryginalna, lekka i zdrowa sałatka z łososia z orzechami włoskimi, pomidorkami koktajlowymi i camembertem. To łatwa do przygotowania przekąska dobra tak naprawdę o każdej porze roku i dnia, na pewno też nada się się na imprezę/przyjęcie. Warto podać z chrupiącym, lekkim pszennym pieczywem.

Autor przepisu: EwelinaSzymanek

 
Brak komentarzy
 
55min.

Planujesz wieczór z przyjaciółmi przy winie? Zastanawiasz się co by tu przygotować? Oto odpowiedź: wspaniała przekąska, prosta acz wykwintna!

Autor przepisu: ntbella

 
Brak komentarzy
 
20min.

Kawałki sera Camembert są panierowane, a następnie smażone w głębokim tłuszczu. Na koniec macza się je w malinowym sosie... poezja smaku!

Autor przepisu: Jennifer Romasco

 
Brak komentarzy
 
30min.

Duże, płaskie pieczarki są jakby stworzone do nadziewania. Nafaszerujmy je miękkim serem, posypmy orzechami i podajmy na tostach, tworząc wykwintny, prosty do przygotowania i lekki lunch.

Autor przepisu: Maggie Pannell

1 / 2

Podobne:

Gorgonzola
Gorgonzola   (41)
Ser brie
Ser brie   (16)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż