Cannellini (25)

    Fasola cannellini również znana jako biała fasola pochodzi z Włoch. Można ją smażyć, gotować i piec. To też zdrowy dodatek do zup, sałatek i dipów. Wybierz swój ulubiony przepis spośród naszego zbioru!

    Najpopularniejsze przepisy na fasolę cannellini:

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Pożywna i zdrowa zupa, doskonała na czas przesilenia, gdy potrzebujemy więcej energii. Brzmi jakby była trudna do przyrządzenia, ale taka nie jest. Spróbuj! Na pewno polubisz! Podawać ze startym parmezanem.

    Autor przepisu: colleenlora

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Te pożywne wegetariańskie burgery są tak pyszne, że zasmakują nawet wielbicielom mięsa. Zachowują doskonale kształt, a mimo to są bardzo soczyste po upieczeniu.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Pyszna, zdrowa i sycąca sałatka z kuchni włoskiej. Fasola, pomidory, ser, oliwki i rukola w balasmicznym vinaigrette z dodatkiem oregano. Pycha!

    Autor przepisu: jadźka4

     
    Brak komentarzy
     
    30min.

    Szybki przepis na pyszny obiad. Pomidory włoskie podduszone z fasolą cannellini i świeżym szpinakiem tworzą niezwykłą kombinację smaków.

    Autor przepisu: Joelene Craver

     
    Brak komentarzy
     
    9godz.40min.

    Tę prostą i pożywną zupę z Toskanii bardzo łatwo zrobić. Trzeba tylko pamiętać, żeby wcześniej namoczyć suszoną fasolę. Można też wykorzystać fasolę z puszki i przyrządzić szybką wersję tej zupy. Najlepiej podawać z podgrzaną ciabattą lub chlebem wiejskim.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż