Pierś z indyka (29)

Pierś z indyka to smaczne i chude mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów - pieczona, grillowana, smażona w formie kotletów, duszona jako gulasz lub faszerowana i zawinięta w roladę. Znajdź swój ulubiony przepis!

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

Kolejny przepis na delikatne mięso drobiowe: pierś z indyka pieczona w rękawie, nadziewana mieloną wołowiną i porą. Polecam jako świąteczne danie obiadowe.

Autor przepisu:gee

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

To szybkie, orientalne danie jest gotowe w mniej niż 20 minut. Indyka trzeba marynować przez godzinę, więc najlepiej przygotować go z rana, żeby po pracy po prostu wszystko razem wrzucić na patelnię i przygotować szybki obiad.

Autor przepisu: babsi_s

 
Brak komentarzy
 
45min.

Pyszne i proste w przygotowaniu danie z indyka. Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną a ja często je podaje z komosą ryżową (quinoa).

Autor przepisu:alaola

 
Brak komentarzy
 
2godz.40min.

Prosty przepis na niedzielny obiad - ale i poniedziałkowy lunch, bo mięso smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno do kanapek. Warto przygotować ulubiony sos dla chętnych bo pierś z indyka jest raczej sucha.

Autor przepisu:Fiola

 
Brak komentarzy
 
1godz.25min.

Delikatne mięso indycze z delikatnym grzybowym nadzieniem to prawdziwy rarytas na świątecznym stole.

Autor przepisu:gee

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt