Zaloguj się Zarejestruj się

Pierś z indyka (31)

Pierś z indyka to smaczne i chude mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów - pieczona, grillowana, smażona w formie kotletów, duszona jako gulasz lub faszerowana i zawinięta w roladę. Znajdź swój ulubiony przepis!

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

Kolejny przepis na delikatne mięso drobiowe: pierś z indyka pieczona w rękawie, nadziewana mieloną wołowiną i porą. Polecam jako świąteczne danie obiadowe.

Autor przepisu: gee

 
1 komentarz
 
45min.

Pyszne i proste w przygotowaniu danie z indyka. Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną a ja często je podaje z komosą ryżową (quinoa).

Autor przepisu: alaola

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

To szybkie, orientalne danie jest gotowe w mniej niż 20 minut. Indyka trzeba marynować przez godzinę, więc najlepiej przygotować go z rana, żeby po pracy po prostu wszystko razem wrzucić na patelnię i przygotować szybki obiad.

Autor przepisu: babsi_s

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Sycący, ale zdrowy posiłek dla całej rodziny. Jeśli szukasz nowego sposobu na indyka - to jest to! Pierś z indyka duszona z czerwoną papryką, czosnkiem, w czerwonym winie i w śmietanie - to niezwykłe połączenie. Podana z makaronem tworzy kompletny posiłek!

Autor przepisu: Claudia_Meilinger

 
Brak komentarzy
 
24min.

Mięso z indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, a dużą białka, jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. My proponujemy prosty przepis na filet z indyka przygotowany bez tłuszczu, w torebkach do smażenia od Jana Niezbędnego.

Autor przepisu: niezbednikjanek

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż