Pierś z indyka (31)

    Pierś z indyka to smaczne i chude mięso, które można przyrządzić na wiele sposobów - pieczona, grillowana, smażona w formie kotletów, duszona jako gulasz lub faszerowana i zawinięta w roladę. Znajdź swój ulubiony przepis!

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.40min.

    Prosty przepis na niedzielny obiad - ale i poniedziałkowy lunch, bo mięso smakuje wybornie zarówno na ciepło, jak i na zimno do kanapek. Warto przygotować ulubiony sos dla chętnych bo pierś z indyka jest raczej sucha.

    Autor przepisu: Fiola

     
    3 komentarze
     
    45min.

    Pyszne i proste w przygotowaniu danie z indyka. Najlepiej smakuje z kaszą gryczaną a ja często je podaje z komosą ryżową (quinoa).

    Autor przepisu: alaola

     
    1 komentarz
     
    1godz.

    Sycący, ale zdrowy posiłek dla całej rodziny. Jeśli szukasz nowego sposobu na indyka - to jest to! Pierś z indyka duszona z czerwoną papryką, czosnkiem, w czerwonym winie i w śmietanie - to niezwykłe połączenie. Podana z makaronem tworzy kompletny posiłek!

    Autor przepisu: Claudia_Meilinger

     
    1 komentarz
     
    1godz.5min.

    Kolejny przepis na delikatne mięso drobiowe: pierś z indyka pieczona w rękawie, nadziewana mieloną wołowiną i porą. Polecam jako świąteczne danie obiadowe.

    Autor przepisu: gee

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    To szybkie, orientalne danie jest gotowe w mniej niż 20 minut. Indyka trzeba marynować przez godzinę, więc najlepiej przygotować go z rana, żeby po pracy po prostu wszystko razem wrzucić na patelnię i przygotować szybki obiad.

    Autor przepisu: babsi_s

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż