Gazpacho

    Ten słynny hiszpański chłodnik pomidorowy ma wiele odmian. Tutaj znajdziecie też przepisy na inne chłodniki pomidorowe, jak np. salmorejo. Spróbujcie i delektujcie się ich wspaniałym smakiem!

    12 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    2godz.20min.

    Ta tradycyjna hiszpańska zupa pełna jest aromatu oraz witamin, ponieważ wszystkie warzywa użyte do jej przyrządzenia pozostają surowe. Chłodne gazpacho z dodatkiem wiejskiego pieczywa z nasionami doskonale nadaje się na prosty obiad bądź na letnią kolację. Można je też podać w ciepły wieczór jako lekką przystawkę do kolacji.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Z tego przepisu wychodzi bardzo dużo gazpacho, ale nie martw się - ta zupa jest tak pyszna, że w mig wszystko zniknie! To jedno z moich ulubionych dań na imprezy latem.

    Autor przepisu: gartenfee

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Prosto z Hiszpani! Bardzo prosty i smaczny przepis. Na koniec można posypać świeżą natką pietruszki.

    Autor przepisu: Aubrey

     
    Brak komentarzy
     
    10min.

    Oto moja alternatywa dla gazpacho. Aby osiągnąć najlepsze rezultaty pomidory muszą być bardzo dojrzałe.

    Autor przepisu: Nicola

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Szybki i łatwy przepis na tradycyjną hiszpańską zupę z pomidorów i ogórków. Ja dodaję jeszcze zawsze papryczkę chili.

    Autor przepisu: DieMensch-Maschine

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Czy jest coś lepszego na upalny dzień od klasycznego hiszpańskiego chłodnika gazpacho? Podawać w schłodzonych miseczkach, albo w małych szklaneczkach. Zobacz nasz przepis video z tym chłodnikiem!

    Autor przepisu: Luis Luna

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Najprostsza i najszybsza zupa rodem z Hiszpanii. Pochodzi z Andaluzji, ale zyskuje już popularność na całym świecie. Podobna do gazpacho, jest doskonała na lekki lunch. Zobacz nasz przepis video z tym chłodnikiem!

    Autor przepisu: Luis Luna

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Orzeźwiająca, lekka zupa na lato, przypominająca gazpacho - ale z awokado, kukurydzą i kolendrą. Najlepsza z dojrzałych, pachnących pomidorów, podawana z chrupiącym chlebem, maczanym w oliwie z oliwek.

    Autor przepisu: Nathaniel Swan

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.20min.

    Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.

    Autor przepisu: Natalia_cooking

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.37min.

    Pyszny chłodnik z kuchni hiszpańskiej. Aromatyczna i orzeźwiająca propozycja na gorący dzień. Dodatek ziołowych grzanek sprawia, że danie jest wyjątkowe!

    Autor przepisu: Michelle Chen

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango