Mielona wieprzowina (88)

    Mielone mięso wieprzowe może stanowić podstawę nadzienia do gołąbków, lasagne, czy pierogów, można też z niego usmażyć kotlety mielone lub upiec klops. Spójrzcie na nasze przepisy i sami zdecydujcie, co Wam najbardziej smakuje!

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    2 komentarze
     
    1godz.10min.

    Tradycyjny polski obiad - kotlety mielone z młodymi ziemniakami (oczywiście w sezonie, a poza można zrobić puree) oraz surówka z marchewki i pora.

    Autor przepisu: Lilavati

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Klops szwajcarski znany jest też jako pieczeń rzymska, albo po prostu - klops z jajkiem. Smakuje zarówno na zimno - do chleba, jak i na ciepło - jako obiad.

    Autor przepisu: marsha

     
    3 komentarze
     
    1godz.5min.

    To przepis mojego chłopaka. Świeżo smażone kotlety z mięsa mielonego, bułka, sałata, pomidor, ogórek, ser, trochę majonezu, musztardy i ketchupu. Kocham te hamburgery!!!

    Autor przepisu: Asia

     
    2 komentarze
     
    1godz.15min.

    Krucha cukinia z nadzieniem z ryżu i mięsa, zapiekana z sosem paprykowo-pomidorowym - alternatywa dla tradycyjnych gołąbków.

    Autor przepisu: mar_janna

     
    3 komentarze
     
    2godz.30min.

    Tradycyjny przepis na pyszne gołąbki z ryżem i mięsem mielonym. Najlepsza jest tłustsza karkówka lub łopatka.

    Autor przepisu: ElaiWlodek

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż