Pierożki (33)

    Proponujemy wprowadzić do naszej kuchni trochę orientalnych smaków: chińskie pierożki won ton czy shui mai, indyjskie samosa lub tureckie manti. Pierożki smażone lub gotowane na parze, z nadzieniem mięsnym, rybnym lub z warzywami. Warto spróbować!

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Ravioli
    Ravioli   (11)
    Paszteciki
    Paszteciki   (39)

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Te chińskie pierożki, znane także jako shao may lub shiu may, mają farsz z kurczaka, który jest lżejszy niż tradycyjny farsz z wieprzowiny. Można użyć gotowego ciasta won ton lub przygotować je samemu. Pierożki dim sum stanowią smaczną przystawkę do wielodaniowego posiłku.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.30min.

    Coxinhas to popularna w Brazylii przekąska - pierożki, czy też krokiety nadziewane mięsem z kurczaka, owinięte w ciasto parzone, a następnie panierowane w mące, jajku i bułce tartej i smażone na głębokim oleju. Można je podawać jako przekąskę, albo do obiadu, na ciepło. Na pewno posmakują też dzieciom.

    Autor przepisu: Sarinha

     
    2 komentarze
     
    40min.

    Wołowina i ziemniaki są głównymi składnikami nadzienia tych wspaniałych pierożków smażonych na głębokim oleju. Wołowinę można zastąpić kurzymi wątróbkami, jeśli ktoś ma ochotę. Przepis na te pikantne, aromatyczne rożki dostałem od przyjaciela z Bangladeszu. W sklepie lepszych nie dostaniesz!

    Autor przepisu: sassyangelkiwi Donna-Maree Aus

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Te smaczne pierożki stanowią doskonałą przystawkę, ale można je też podawać jako danie główne. W przypadku dania głównego należy serwować około 15 pierożków na osobę. Podawać z sosem hoisin, ostrą musztardą w chińskim stylu i prażonymi ziarnami sezamowymi.

    Autor przepisu: Lorna

     
    Brak komentarzy

    Te pierożki są świetną przekąską i są na pewno warte całego tego wysiłku, bo tak wspaniale smakują! Jeśli chcesz je przygotować jako szybkie przekąski, możesz je upiec, a następnie zamrozić i później podgrzać w temperaturze 190°C przez 5-7 minut.

    Autor przepisu: Amanda Andrews

    Przepisy video powiązane z kategorią: pierożki

    • Pprzepis na pierożki gyoza
      Pprzepis na pierożki gyoza
    • Jak zrobić ravioli z dynią piżmową - Allrecipes.pl
      Jak zrobić ravioli z dynią piżmową - Allrecipes.pl

    Podobne:

    Kluski
    Kluski   (74)
    Racuchy
    Racuchy   (32)
    Naleśniki
    Naleśniki   (108)

    Przepisy na grilla

    • Szaszłyki Szaszłyki
    • Ryba z grilla Ryba z grilla
    • Warzywa z grilla Warzywa z grilla
    • Mięso z grilla Mięso z grilla
    • Dodatki do grilla Dodatki do grilla