Pieczeń wołowa

Pieczona wołowina jest przepyszna! Rostbef, czy łopatka - nadają się doskonale. Spróbujcie, z naszymi przepisami pieczenie mięs wcale nie jest takie trudne, jakby się mogło wydawać.

13 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
2godz.10min.

Niesamowicie prosty sposób na rostbef, czyli pieczeń wołową, która smakuje świetnie. Najważniejsze jest to, by użyć wołowiny najlepszej jakości. Rzadko kupuję wołowinę, ale kiedy już to robię - inwestuję w to, co najlepsze. Nie trzeba jej za bardzo doprawiać, by smakowała wyśmienicie.

Autor przepisu: Elke_04315

 
1 komentarz
 
1godz.10min.

Wspaniały przepis na soczystą polędwicę wołową. Mięso nie wymaga marynowania, a po upieczeniu jest i tak pysznie kruche.

Autor przepisu:Fiola

 
1 komentarz
 
50min.

Nie ma prostszego przepisu - poza dobrym kawałkiem wołowiny potrzeba do niego jedynie soli i czosnku. Zwykle podaję tę pieczeń z ziemniakami i zielonymi warzywami, ale smakuje też pysznie z frytkami i sałatą.

Autor przepisu: elisabeth

 
Brak komentarzy
 
3dni3godz.

Sauerbraten to niemieckie danie z pieczonego mięsa, zwykle z wołowiny. Wymaga trochę czasu i cierpliwości, bo mięso musi się najpierw marynować przez 3 dni. Można je podawać z ryżem, kluskami albo z ziemniakami.

Autor przepisu: Corinna

 
Brak komentarzy
 
2godz.45min.

Soczysta pieczeń wołowa, chrupkie, pieczone ziemniaki i warzywa korzeniowe oraz lekki jak piórko yorkshire pudding tworzą jedną z najbardziej popularnych świątecznych potraw brytyjskich. Spróbujmy jej i my.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
4godz.

Wprawdzie to jednogarnkowe danie piecze się długo, ale można przyrządzić je zawczasu, więc doskonale nadaje się na rodzinne spotkania czy kolacje dla przyjaciół. Radzimy podawać z zieloną sałatą i pieczywem.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
2godz.30min.

To najlepszy i najprostszy przepis na pieczeń, jaki kiedykolwiek próbowałam. Mięso jest doskonałe, jeśli przygotujemy je poprzedniego dnia. Najlepiej smakuje podawane z pieczonymi warzywami!

Autor przepisu: Teresa

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Proste i niezawodne danie na każdą okazję - pieczeń z cielęciny smakuje zarówno jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapkę.

Autor przepisu:DieMensch-Maschine

 
Brak komentarzy
 
3godz.

Ta klasyczna flamandzka specjalność z grubymi kromkami pieczywa czosnkowo-ziołowego jest wyjątkowo pyszna i sycąca. Jest świetna na przyjęcia – można przygotować ją z wyprzedzeniem i bez kłopotu przyrządzić więcej porcji, zwiększając ilość poszczególnych składników.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
1godz.45min.

Bardzo prosty przepis na wołowinę, którą pieczemy pokrojoną w plastry, z cebulą i żółtym serem w sosie ze śmietany i mleka. Jest niesamowicie miękka i rozpływa się w ustach.

Autor przepisu: ntbella

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt