Pieczeń wołowa

    Pieczona wołowina jest przepyszna! Rostbef, czy łopatka - nadają się doskonale. Spróbujcie, z naszymi przepisami pieczenie mięs wcale nie jest takie trudne, jakby się mogło wydawać.

    13 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    4 komentarze
     
    1godz.10min.

    Wspaniały przepis na soczystą polędwicę wołową. Mięso nie wymaga marynowania, a po upieczeniu jest i tak pysznie kruche.

    Autor przepisu: Fiola

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.55min.

    Eleganckie danie, które można z łatwością przygotować na oficjalny obiad. Może też stanowić ciekawą alternatywę dla niedzielnych obiadów z kotletem schabowym w roli głównej.

    Autor przepisu: mimichette

     
    1 komentarz
     
    2godz.10min.

    Niesamowicie prosty sposób na rostbef, czyli pieczeń wołową, która smakuje świetnie. Najważniejsze jest to, by użyć wołowiny najlepszej jakości. Rzadko kupuję wołowinę, ale kiedy już to robię - inwestuję w to, co najlepsze. Nie trzeba jej za bardzo doprawiać, by smakowała wyśmienicie.

    Autor przepisu: Elke_04315

     
    1 komentarz
     
    50min.

    Nie ma prostszego przepisu - poza dobrym kawałkiem wołowiny potrzeba do niego jedynie soli i czosnku. Zwykle podaję tę pieczeń z ziemniakami i zielonymi warzywami, ale smakuje też pysznie z frytkami i sałatą.

    Autor przepisu: elisabeth

     
    1 komentarz
     
    1godz.45min.

    Bardzo prosty przepis na wołowinę, którą pieczemy pokrojoną w plastry, z cebulą i żółtym serem w sosie ze śmietany i mleka. Jest niesamowicie miękka i rozpływa się w ustach.

    Autor przepisu: ntbella

     
    Brak komentarzy
     
    3dni3godz.

    Sauerbraten to niemieckie danie z pieczonego mięsa, zwykle z wołowiny. Wymaga trochę czasu i cierpliwości, bo mięso musi się najpierw marynować przez 3 dni. Można je podawać z ryżem, kluskami albo z ziemniakami.

    Autor przepisu: Corinna

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.15min.

    Proste i niezawodne danie na każdą okazję - pieczeń z cielęciny smakuje zarówno jako danie obiadowe jak i na zimno na kanapkę.

    Autor przepisu: DieMensch-Maschine

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.30min.

    To najlepszy i najprostszy przepis na pieczeń, jaki kiedykolwiek próbowałam. Mięso jest doskonałe, jeśli przygotujemy je poprzedniego dnia. Najlepiej smakuje podawane z pieczonymi warzywami!

    Autor przepisu: Teresa

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.

    Ta klasyczna flamandzka specjalność z grubymi kromkami pieczywa czosnkowo-ziołowego jest wyjątkowo pyszna i sycąca. Jest świetna na przyjęcia – można przygotować ją z wyprzedzeniem i bez kłopotu przyrządzić więcej porcji, zwiększając ilość poszczególnych składników.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.

    Wprawdzie to jednogarnkowe danie piecze się długo, ale można przyrządzić je zawczasu, więc doskonale nadaje się na rodzinne spotkania czy kolacje dla przyjaciół. Radzimy podawać z zieloną sałatą i pieczywem.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

    1 / 2

    Podobne:

    Wołowina
    Wołowina   (370)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango