Gulasz wołowy  (22)

Gulasz wołowy może być dodatkiem do wielu potraw: placków po węgiersku, klusek śląskich, kopytek, albo pyz. Z chlebem i ziemniakami też może stanowić pełny posiłek.


Sprawdź też te zbiory przepisów:

Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

 
2godz.40min.

Ten gulasz jest bardzo prosty i nie wymaga użycia zbyt wielu składników. Efekt końcowy jest wyśmienity! Doskonale pasuje do niego dziki ryż, puree ziemniaczane, polenta, albo po prostu pieczywo z chrupiącą skórką.

Autor przepisu: Valerie

 
Brak komentarzy
 
3godz.20min.

Ten francuski gulasz wołowy jest doskonałym pomysłem na proszony obiad - zazwyczaj duszę mięso dzień wcześniej, a na drugi dzień jeszcze dogotowuję, bo na drugi dzień smakuje najlepiej! Podawać z ziemniakami i dobrym francuskim burgundzkim winem! Zobacz nasz video przepis z tą potrawą!

Autor przepisu: Christine

 
1godz.30min.

Ten gulasz można przyprawić mniej lub bardziej pikantnie, w zależności ile dodamy mielonej papryki łagodnej i ostrej. Dobrze smakuje z plackami ziemniaczanymi albo z chlebem.

Autor przepisu:golfinho

 
22min.

Ta wersja znanego dania, przyrządzana z lekko obsmażonych paseczków wołowej polędwicy i pieczarek, jest smaczna i treściwa. Zawiera niewiele mięsa i mnóstwo warzyw. Jest pyszna, jak klasyczny stroganow, a jednocześnie odpowiada dzisiejszym trendom dietetycznym.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
55min.

Pyszne i sycące danie na obiad dla całej rodziny. Najlepsza jest polędwica, ale jeśli używasz innego kawałka mięsa, może trzeba go będzie dłużej gotować. W takiej sytuacji lepiej mięso przyrządzić oddzielnie, a dopiero potem dodać ziemniaki.

Autor przepisu: nt-bella

Przepisy video powiązane z kategorią: gulasz wołowy

Przepis na meksykański gulasz wołowy

Przepis na meksykański gulasz wołowy

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Wszystko o drożdżach Wszystko o drożdżach
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt