Ciasto dyniowe

Ciasto dyniowe jest znakomite na każdą okazję, najlepiej smakuje lekko ciepłe z lodami waniliowymi. Wilgotne, aromatyczne i o pięknym kolorze. Pyszne jest także w czasie lata, najlepiej prosto z lodówki.

19 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
2 komentarze
 
30min.

Pyszne, wilgotne, dietetyczne ciasto, z duchami świetne na Halloween. Duchy można narysować białym lukrem (lukier: wymieszać na gładką masę cukier puder z gorącą wodą).

Autor przepisu:Jola

 
2 komentarze
 
1godz.15min.

Wspaniały sposób na zużycie dyni pozostałej po Halloween. To ciasto jest wilgotne, wspaniale aromatyczne i niesamowicie dobre! Podawać pokrojone w grube plastry na podwieczorek, albo jako lunch do pracy lub do szkoły.

Autor przepisu: Kiki

 
1 komentarz
 
1godz.30min.

Piekę to ciasto na każde święta. Jest wilgotne i można je zamrażać. Ja piekę je w puszkach po kawie, zawijam w sreberka i ofiaruję znajomym jako podarunki świąteczne.

Autor przepisu: Star Pooley

 
1 komentarz
 
1godz.30min.

To ciasto dyniowe ma na wierzchu kruszonkę z orzechami włoskimi, ale jest ona opcjonalna. Podawać z bitą śmietaną lub z lodami.

Autor przepisu: Cindy B.

 
Brak komentarzy
 
45min.

Dobre ciasto dla cukrzyków i nie ma posmaku.

Autor przepisu: Carol

 
Brak komentarzy
 
40min.

Łatwy deser dyniowy, który świetnie smakuje.

Autor przepisu: Jackie Smith

 
1 komentarz
 
2godz.

Puree z dyni warto mieć w zamrażarce na czas, kiedy będziemy chcieli szybko upiec ciasto dyniowe, albo na przykład ugotować zupę dyniową. Ta wersja jest szybsza od wersji z pieczeniem.

Autor przepisu: Allrecipes

 
Brak komentarzy
 
2godz.30min.

To prosty sposób na przygotowanie puree z dyni, które następnie można zamrozić. Gotowe puree z dyni ułatwi nam pieczenie dyniowych ciast i muffinów.

Autor przepisu: SYMKA

 
Brak komentarzy
 
1godz.40min.

To bardzo dobry, stary przepis i choć wydaje się, że składników jest sporo, to warto upiec ten sernik, bo jest przepyszny! Ja zwykle dekoruję go po wierzchu bitą śmietaną.

Autor przepisu: Cathy

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Dynia to jedno z tych warzyw, z których można przyrządzać zarówno słodkie, jak i słone dania. Upieczmy tartę dyniową. Zwykle przyrządza się ją z kruchego ciasta, ale my zastąpimy je zawierającym mniej tłuszczu ciastem filo i dodamy świeże owoce. Tartaletki te doskonale smakują z kawą.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

1 / 2

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Przetwory owocowe Przetwory owocowe
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt