Bazylia (262)

    Silnie aromatyczne zioło, często używane w kuchni włoskiej i tajskiej. Ze względu na swój niepowtarzalny smak jest stosowana w wielu kuchniach świata, wzbogacając sałatki czy sosy do makaronu.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Sekretem bogactwa tej zupy jest prawdziwe masło, świeże liście bazylii i słodka śmietanka. Proszę nie zastępować niczym tych produktów, bo efekt końcowy nie będzie miał pożądanej jakości.

    Autor przepisu: MARBALET

     
    2 komentarze
     
    45min.

    Pikantna zupa z czerwonej soczewicy - pyszna, szybka i prosta. Dodatek szpinaku i aromatycznych przypraw sprawia, że ta zupa to koncert smaków! Zobacz nasz przepis video z tą zupą.

    Autor przepisu: FISHFISHER2002

     
    9 komentarzy
     
    33min.

    To jest ulubiony sposób mojego męża na wyjadanie tych nigdy niekończących się letnich plonów cukinii i pomidorów z naszego ogrodu. Danie to doskonale pasuje do kurczaka z grilla lub ryb, albo po prostu do makaronu. Pomidory śliwkowe lub koktajlowe też się do niego nadają.

    Autor przepisu: SweetBasil

     
    9 komentarzy
     
    20min.

    Wspaniała włoska przystawka, którą doprawialiśmy i ulepszaliśmy przez lata. Mam nadzieję, że przypadnie wszystkim do gustu.

    Autor przepisu: robynne

     
    5 komentarzy
     
    55min.

    Prosta do przygotowania, smaczna zupa pomidorowa z bazylią. Doskonała na lekki lunch z pieczywem lub grilowanym serem!

    Autor przepisu: Alok

    Podobne:

    Tymianek
    Tymianek   (273)
    Oregano
    Oregano   (162)
    Majeranek
    Majeranek   (108)

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż