Ravioli

    Włoskie pierożki z cienkiego ciasta nadziewane mielonym mięsem, grzybami, szpinakiem lub serem ricotta czy feta. Delikatne i smakowite w towarzystwie śmietanowych sosów.

    11 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.40min.

    Ravioli kupowane w sklepie nigdy nie są tak smaczne i delikatne, jak zrobione w domu, ze świeżo przygotowanym nadzieniem. Nie jest to potrawa łatwa i jej wykonanie zajmuje sporo czasu. Najlepiej przyrządzić ją na elegancki sobotni lub niedzielny obiad, kiedy mamy trochę więcej czasu.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Ravioli z nadzieniem serowym z dodatkiem delikatnego sosu z pieczarek. Pomysł na lekki obiad we włoskim stylu.

    Autor przepisu: Yoaline

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.50min.

    Boskie, kremowo-śmietankowe danie wegetariańskie. Samo przygotowanie ravioli nie jest trudne, ale zajmuje sporo czasu - jednak zdecydowanie rezultat jest tego wart! Ciasto na ravioli musi odstać godzinę zanim się go użyje, a więc zaplanuj rozpoczęcie gotowania nieco wcześniej.

    Autor przepisu: Lisa

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.20min.

    Tłuczone ziemniaki z twarożkiem i parmezanem, doprawione czosnkiem i ziołami, tworzą smakowite nadzienie pierożków ravioli. Niewielką ilość oliwy dodaje się do nich tuż przed podaniem. Nie straci ona ani odrobiny smaku, a danie będzie wyglądało na bardziej tłuste, niż jest w rzeczywistości.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.30min.

    Ravioli to małe pierożki, specjalność kuchni włoskiej. W każdym regionie przygotowuje się je inaczej. W Ligurii podają je z delikatnym nadzieniem mięsnym, w Emilia-Romania z wykwintnym nadzieniem serowym, na Sardynii zaś wkładają do środka ziemniaki.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Szybki i prosty sos, który pasuje też do innych rodzajów makaronu, np. tortellini lub penne. Podawać ze świeżym pieczywem.

    Autor przepisu: Cathy Burghardt

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.50min.

    Gruszka i ser pleśniowy to doskonałe połączenie! Spróbuj zrobić domowe ravioli. Najpierw trzeba zrobić domowe ciasto na makaron - przepis poniżej.

    Autor przepisu: alemarsi

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Pyszna kombinacja gotowych produktów, które można kupić w supermarkecie. Doskonałe danie na szybki obiad dla zapracowanych!

    Autor przepisu: CheekyKiwi

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.30min.

    Domowe pierożki ravioli z nadzieniem z dyni piżmowej, delikatnej w smaku i o kremowej konsystencji, będą doskonałe na obiad nie tylko jesienią. Przepis na ciasto znajduje się poniżej.

    Autor przepisu: alemarsi

     
    Brak komentarzy
     
    20min.

    Czasami musimy wykorzystać gotowe kupne danie - ale wystarczy odrobina wyobraźni, aby smakowało jak domowe. Tutaj przykład - ravioli z papryką, duszoną w winie.

    Autor przepisu: nt-bell

    1 / 2

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango