Masełko ziołowe

    Masło ziołowe albo masło czosnkowe to doskonały dodatek do mięsa z grilla lub warzyw z grilla. Smakuje też wyśmienicie na pieczywie, albo z rybą. Świetnie pasuje do niego nie tylko czosnek, ale też tymianek, rozmaryn, szczypiorek, pietruszka, a nawet... lawenda!

    13 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    1 komentarz
     
    10min.

    Byłam zdesperowana, nie mogąc nigdzie znaleźć tego masła, więc zaczęłam eksperymentować. Oto efekt tych eksperymentów. Moja rodzina po prostu je uwielbia!

    Autor przepisu: SDELATORE

     
    Brak komentarzy
     
    10min.

    Masło ziołowe wspaniale smakuje na ciepłym chlebie, bułeczkach, pieczonych ziemniakach, na kanapkach, czy nawet na grillowanych mięsach. W lodówce można je przechowywać do 10 dni. Fajnie jest je podać na imprezie.

    Autor przepisu: Nora

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.50min.

    Ten indyk jest soczysty, delikatny i pełen smaku. Sekretem jest masło ziołowe. Wciera się je przed pieczeniem pod skórę indyka. Podawać na wyjątkowy obiad niedzielny lub w czasie Świąt.

    Autor przepisu: Maria

     
    Brak komentarzy
     
    10min.

    Możesz zrobić pyszne domowej roboty masło - wystarczy wlać gęstą tłustą śmietanę do malaksera, uruchomić go i poczekać, aż śmietana zamieni się w masło.

    Autor przepisu: Brian Perspect

     
    Brak komentarzy
     
    5min.

    Myślę, że nic tak nie pasuje do grillowanych mięs jak masełko czosnkowe - wystarczy dodać pieczywo i sałatkę i już mamy kompletny posiłek! Można użyć ulubionych świeżych ziół, ale dobre są też zioła mrożone.

    Autor przepisu: elisabeth

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    To masło można przechowywać w lodówce i podawać z chlebem, tostami, puree ziemniaczanym, gotowanymi ziemniakami, albo z innymi daniami. Idealne do chlebka czosnkowego. Łatwo się je robi, a pysznie smakuje. Można użyć innych, ulubionych ziół.

    Autor przepisu: dobby

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Masło ziołowe to wspaniały dodatek do jagnięciny. Można je zamrozić i później rozmrażać porcjami, kiedy się go potrzebuje.

    Autor przepisu: Gilles

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.5min.

    To masełko ziołowe doskonale pasuje do mięsa z grilla, nadając im nieco "latynoskiego" smaku. Najlepiej nakładać na mięso świeżo zdjęte z grilla, aby się roztopiło. Zużyć w ten sam dzień.

    Autor przepisu: Nina

     
    Brak komentarzy
     
    5min.

    To bardzo prosty przepis na masło z kaparami. Świetnie pasuje do świeżej ryby albo do wędzonego łososia. Najlepiej przygotować je wcześniej, wtedy będzie smaczniejsze.

    Autor przepisu: stella

     
    Brak komentarzy
     
    5min.

    Bardzo łatwe i smaczne masełko, które zaskoczy Twoich gości. Podawać do chleba, np. na grillu. Masło wymieszane jest z suszoną lawendą i świeżymi ziołami. Aby je ładnie podać można formować kulki łyżką do lodów.

    Autor przepisu: cookingismylife

    1 / 2

    Podobne:

    Z grilla
    Z grilla   (257)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango