Masełko ziołowe

Masło ziołowe albo masło czosnkowe to doskonały dodatek do mięsa z grilla lub warzyw z grilla. Smakuje też wyśmienicie na pieczywie, albo z rybą. Świetnie pasuje do niego nie tylko czosnek, ale też tymianek, rozmaryn, szczypiorek, pietruszka, a nawet... lawenda!

12 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
10min.

Byłam zdesperowana, nie mogąc nigdzie znaleźć tego masła, więc zaczęłam eksperymentować. Oto efekt tych eksperymentów. Moja rodzina po prostu je uwielbia!

Autor przepisu: SDELATORE

 
Brak komentarzy
 
4godz.50min.

Ten indyk jest soczysty, delikatny i pełen smaku. Sekretem jest masło ziołowe. Wciera się je przed pieczeniem pod skórę indyka. Podawać na wyjątkowy obiad niedzielny lub w czasie Świąt.

Autor przepisu: Maria

 
Brak komentarzy
 
10min.

Masło ziołowe wspaniale smakuje na ciepłym chlebie, bułeczkach, pieczonych ziemniakach, na kanapkach, czy nawet na grillowanych mięsach. W lodówce można je przechowywać do 10 dni. Fajnie jest je podać na imprezie.

Autor przepisu: Nora

 
Brak komentarzy
 
10min.

Możesz zrobić pyszne domowej roboty masło - wystarczy wlać gęstą tłustą śmietanę do malaksera, uruchomić go i poczekać, aż śmietana zamieni się w masło.

Autor przepisu: Brian Perspect

 
Brak komentarzy
 
5min.

Myślę, że nic tak nie pasuje do grillowanych mięs jak masełko czosnkowe - wystarczy dodać pieczywo i sałatkę i już mamy kompletny posiłek! Można użyć ulubionych świeżych ziół, ale dobre są też zioła mrożone.

Autor przepisu: elisabeth

 
Brak komentarzy
 
15min.

To masło można przechowywać w lodówce i podawać z chlebem, tostami, puree ziemniaczanym, gotowanymi ziemniakami, albo z innymi daniami. Idealne do chlebka czosnkowego. Łatwo się je robi, a pysznie smakuje. Można użyć innych, ulubionych ziół.

Autor przepisu: dobby

 
Brak komentarzy
 
45min.

Masło ziołowe to wspaniały dodatek do jagnięciny. Można je zamrozić i później rozmrażać porcjami, kiedy się go potrzebuje.

Autor przepisu: Gilles

 
Brak komentarzy
 
5min.

To bardzo prosty przepis na masło z kaparami. Świetnie pasuje do świeżej ryby albo do wędzonego łososia. Najlepiej przygotować je wcześniej, wtedy będzie smaczniejsze.

Autor przepisu: stella

 
Brak komentarzy
 
5min.

Bardzo łatwe i smaczne masełko, które zaskoczy Twoich gości. Podawać do chleba, np. na grillu. Masło wymieszane jest z suszoną lawendą i świeżymi ziołami. Aby je ładnie podać można formować kulki łyżką do lodów.

Autor przepisu: cookingismylife

 
Brak komentarzy
 
1godz.5min.

To masełko ziołowe doskonale pasuje do mięsa z grilla, nadając im nieco "latynoskiego" smaku. Najlepiej nakładać na mięso świeżo zdjęte z grilla, aby się roztopiło. Zużyć w ten sam dzień.

Autor przepisu: Nina

1 / 2

Podobne:

Z grilla
Z grilla   (245)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż