Kapusta chińska (25)

    Kapusta z Azji zwana też bok choy lub pak choi, to nowość na naszym rynku. Liście i zgrubiałe łodygi są smacznym dodatkiem do zup, sałatek i dań typu stir fry. Doskonała na ostro, słono, słodko i kwaśno! Wypróbujcie nasze przepisy i poznajcie smak tej wartościowej rośliny.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    15min.

    Wspaniała, chrupiąca sałatka, która pięknie wygląda. W jej skład wchodzą: kapusta chińska, migdały, sezam i makaron ramen.

    Autor przepisu: SUSANNECS

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.10min.

    Gyoza to smażone pierożki z kuchni japońskiej, z nadzieniem z mielonej wieprzowiny. Pyszna przystawka lub przekąska. Zobaczcie nasz przepis video z tymi pierożkami!

    Autor przepisu: Jackie

     
    1 komentarz
     
    22min.

    Nasz przepis udowadnia, że dania typu stir-fry wcale nie muszą być skomplikowane. Paski filetu wieprzowego krótko marynujemy, a potem smażymy metodą stir-fry z zielonymi warzywami. Podany z pożywnym chińskim makaronem jajecznym, tworzy pełnowartościowy posiłek.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Następnym razem kiedy zamarzysz o chińszczyźnie na wynos, koniecznie wypróbuj ten przepis! Wspaniały, wyrazisty smak dzięki dodatkom sherry oraz sosów sojowego i hoisin!

    Autor przepisu: Christine L.

     
    Brak komentarzy
     
    25min.

    Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna sałatka. Mieszanka ziaren, orzechów, warzyw i kurczaka sprawia, że to danie jest pełnowartościowe i sycące!

    Autor przepisu: Xing Jin

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż