Pieczony indyk (20)

    Soczysty, złocisty, pachnący ziołami, nadziewany farszem, doskonały na mniej lub bardziej świąteczne okazje. Sprawdźcie nasze przepisy na pieczonego indyka.

    Najpopularniejsze przepisy w tej kategorii

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.50min.

    Ten indyk jest soczysty, delikatny i pełen smaku. Sekretem jest masło ziołowe. Wciera się je przed pieczeniem pod skórę indyka. Podawać na wyjątkowy obiad niedzielny lub w czasie Świąt.

    Autor przepisu: Maria

     
    Brak komentarzy
     
    4godz.30min.

    Prosty przepis na pysznego indyka nie tylko na świąteczne okazje. Zazwyczaj nadziewam go bekonem, grzybami i ziołami. A z szyjki i podrobów robię wywar, z którego przyrządzam sos. Zobaczcie nasz przepis video!

    Autor przepisu: Ita

     
    5 komentarzy
     
    1dzień15min.

    Kurczaka lub indyka należy trzymać w tej marynacie 24 godziny, a na pewno wyjdzie wspaniały: wilgotny i delikatny. Do kurczaka wystarczy połowa ilości. Po upieczeniu, sok, który wyciekł z pieczeni można użyć do przygotowania sosu - i nie trzeba go przecedzać.

    Autor przepisu: emmaxwell

     
    1 komentarz
     
    4godz.25min.

    Dzięki temu przepisowi indyk nie jest suchy i jest bardzo aromatyczny. Można go też użyć do przyrządzenia piersi kurczaka lub pieczonego kurczaka. Rozmiar kurczaka powinien zależeć od ilości zaproszonych gości.

    Autor przepisu: Star Pooley

     
    1 komentarz
     
    1godz.

    Fantastyczny farsz do pieczonego kurczaka, kaczki, indyka, czy gęsi. W składzie są kasztany jadalne, pieczywo pełnoziarniste, seler naciowy, żurawina i świeże zioła. Wypróbuj przy okazji kolejnego niedzielnego obiadu lub w czasie świąt.

    Autor przepisu: Schneeball

    Podobne:

    Polecamy nasze artykuły!

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
    • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
    • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż