Carbonara

Popularne włoskie danie z makaronem, najczęściej spaghetti, w sosie przyrządzonym z jajek, parmezanu i bekonu. Sprawdź nasze przepisy i przygotuj to smaczne i proste danie.

11 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
6 komentarzy
 
20min.

Moim zdaniem nie ma nic lepszego niż najprostsza wersja spaghetti carbonara - to jedno z moich ulubionych dań! Wiem, że w prawdziwym carbonara nie ma śmietany, ale ta wersja jest wspaniale śmietanowa.

Autor przepisu: Caroline

 
2 komentarze
 
45min.

Przepis opracowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczkę. Proste spaghetti z boczkiem.

Autor przepisu: Gastrosfera

 
2 komentarze
 
12min.

To oryginalny przepis na prawdziwe włoskie spaghetti carbonara - bez śmietany, bez cebuli, pieczarek, kurczaka, czy innych dodatków, których w tradycyjnym przepisie nie ma.

Autor przepisu: mammaSERE

 
1 komentarz
 
30min.

Dostałam ten przepis od znajomego, który długo mieszkał w Rzymie. Prawdziwie włoska Carbonara jest gotowana bez śmietany, a więc nie ma tak dużo kalorii, jak by się mogło wydawać. Makaron przygotowuje się szybko, więc najlepiej najpierw przygotować stół. Najsmaczniejsza świeża!

Autor przepisu: babsi_s

 
1 komentarz
 
35min.

Tę włoską potrawę z makaronu możemy przyrządzić według klasycznego przepisu, będzie jednak równie smaczna i dużo zdrowsza, jeśli przygotujemy ją z produktów mlecznych o niskiej zawartości tłuszczu oraz wędzonej i peklowanej na sucho szynki zamiast bekonu.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
1 komentarz
 
25min.

Prawdziwe spaghetti carbonara wg tradycyjnej, włoskiej receptury.

Autor przepisu: pegasuspr

 
1 komentarz
 
40min.

Klasyczne spaghetti carbonara - bez śmietany, ale za to z dużą ilością jajek i parmezanu. Bogate w smaku i pyszne! Zobacz nasz przepis video z tym daniem.

Autor przepisu: Sandy T.

 
Brak komentarzy
 
40min.

Niedawno moja koleżanka przyrządziła wspaniałe spaghetti carbonara, na szczęście podzieliła się też ze mną przepisem na to smaczne danie.

Autor przepisu: mar_janna

 
Brak komentarzy
 
25min.

Carbonara należy do moich ulubionych włoskich dań. Makaron z boczkiem pancetta oraz serami pecorino i parmezan. Pyszne i proste.

Autor przepisu: Gerardo

 
Brak komentarzy
 
30min.

Wystarczy kilka prostych składników, żeby przyrządzić tę szybką wersję klasycznego włoskiego spaghetti carbonara. Jajka delikatnie ścięte w gorącym makaronie tworzą kremowy sos wzbogacony smakowo pancettą i świeżą cebulką dymką.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż