Ragout

    Ragout to potrawa pochodząca z Francji, to sos, który można podawać z ziemniakami, chlebem, makaronem lub kaszą i ryżem.

    5 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.40min.

    Mięso królika jest bardzo chude i ma delikatny smak. Jest ono często wykorzystywane w kuchni toskańskiej, podobnie jak mięso zająca. Tę potrawę najlepiej podawać z sałatką z radicchio lub z mieszanych listków różnych sałat, ziół, ogórka, cukinii i zielonej papryki.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Niektórzy mówią, że kluski w sosie grzybowym to tylko przystawka, ale ja myślę, że to pełen wegetariański posiłek.

    Autor przepisu: nadia

     
    Brak komentarzy
     
    2godz.15min.

    Pyszny przepis na gulasz z dziczyzny w sosie pomidorowym podany na makaronie pappardelle, czyli długich płaskich i szerokich wstążkach.

    Autor przepisu: Gerardo

     
    Brak komentarzy
     
    2dni3godz.

    Mięso dzika jest niezwykle popularne w Toskanii i Umbrii we Włoszech. Udusimy je z dużą ilością czosnku i warzyw. Powstanie w ten sposób pyszny gęsty sos do polenty. Potrawę podamy z rukolą i sałatą radicchio lub z lekko obgotowanymi zielonymi warzywami.

    Autor przepisu: Norma MacMillan

     
    Brak komentarzy
     
    1godz.

    Grillowane kiełbaski w pikantnym sosie pomidorowym z fasolą, z dodatkiem puszystego purée z ziemniaków i pasternaku to znakomite danie na obiad. Najlepiej przyrządzić je z chudych kiełbasek, podanych z zielonymi warzywami – na przykład brokułami gotowanymi na parze.

    Autor przepisu: Jacek Fronczak

    1 / 1

    Sprawdź też te zbiory przepisów:

    Sos
    Sos   (212)

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango