Ragout

Ragout to potrawa pochodząca z Francji, to sos, który można podawać z ziemniakami, chlebem, makaronem lub kaszą i ryżem.

5 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
Brak komentarzy
 
1godz.40min.

Mięso królika jest bardzo chude i ma delikatny smak. Jest ono często wykorzystywane w kuchni toskańskiej, podobnie jak mięso zająca. Tę potrawę najlepiej podawać z sałatką z radicchio lub z mieszanych listków różnych sałat, ziół, ogórka, cukinii i zielonej papryki.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
2dni3godz.

Mięso dzika jest niezwykle popularne w Toskanii i Umbrii we Włoszech. Udusimy je z dużą ilością czosnku i warzyw. Powstanie w ten sposób pyszny gęsty sos do polenty. Potrawę podamy z rukolą i sałatą radicchio lub z lekko obgotowanymi zielonymi warzywami.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
40min.

Niektórzy mówią, że kluski w sosie grzybowym to tylko przystawka, ale ja myślę, że to pełen wegetariański posiłek.

Autor przepisu: nadia

 
Brak komentarzy
 
2godz.15min.

Pyszny przepis na gulasz z dziczyzny w sosie pomidorowym podany na makaronie pappardelle, czyli długich płaskich i szerokich wstążkach.

Autor przepisu: Gerardo

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Grillowane kiełbaski w pikantnym sosie pomidorowym z fasolą, z dodatkiem puszystego purée z ziemniaków i pasternaku to znakomite danie na obiad. Najlepiej przyrządzić je z chudych kiełbasek, podanych z zielonymi warzywami – na przykład brokułami gotowanymi na parze.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

1 / 1

Sprawdź też te zbiory przepisów:

Sos
Sos   (206)

Polecamy nasze artykuły!

  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt
  • Jak ugotować ryż Jak ugotować ryż