Klops

Klops to pieczone mielone mięso z dodatkiem aromatycznych przypraw, a nierzadko także z nadzieniem w postaci warzyw lub jajek na twardo. Smakuje wspaniale na ciepło - do obiadu, albo na zimno - do kanapek.

14 przepisów

Filtruj

Główne składniki

Rodzaj dania

Czas przygotowania

Kuchnie świata

 
1 komentarz
 
1godz.10min.

Smaczny i niezawodny przepis na klops z mielonego mięsa nadziewany jajkami. Można jeść zarówno na gorąco jak i na zimno do kanapek.

Autor przepisu: nt-bella

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Ta pieczeń z nadzieniem ziemniaczanym powinna być miękka w środku i chrupiąca na wierzchu.

Autor przepisu: Jacek Fronczak

 
Brak komentarzy
 
1godz.20min.

Przepyszny sposób na wykorzystanie mielonej wołowiny. Piecze się ją wraz z bułką, jajkami, cebulą, ziołami i przyprawami. Klops podaje się grubo krojony - na zimno lub na ciepło. Doskonały na kanapkę!

Autor przepisu: Kirsten

 
Brak komentarzy
 
1godz.15min.

Klops szwajcarski znany jest też jako pieczeń rzymska, albo po prostu - klops z jajkiem. Smakuje zarówno na zimno - do chleba, jak i na ciepło - jako obiad.

Autor przepisu:marsha

 
Brak komentarzy
 
1godz.10min.

Domowy pasztet z mięsa wieprzowego, aromatyczny, ziołowy. Doskonały na chlebie razowym z ogórkami kiszonymi.

Autor przepisu: Wanda

 
Brak komentarzy
 
1godz.55min.

Wspaniale smakujący klops - w dodatku łatwo się go piecze. Mielona wołowina jest pieczona z rodzynkami, sosem z mango, migdałami, skórką cytrynową i wieloma innymi dodatkami. Pokrojony w grube plastry będzie wyśmienity na lunch albo obiad. Świetny do kanapek!

Autor przepisu: Kirsten

 
Brak komentarzy
 
1godz.

Ta pieczeń jest pełna warzyw: marchewki i szpinaku. Do tego jajka na twardo, szynka parmeńska i ser provolone i danie na specjalną okazję gotowe!

Autor przepisu: Monica

 
Brak komentarzy
 
1godz.45min.

Klops ten jest wyjątkowo soczysty i lekki, bo dodajemy do niego płatki owsiane i warzywa. Pokrojony w plastry wygląda bardzo apetycznie. Najlepiej go podawać z pieczonymi ziemniakami, cukinią i czerwoną cebulą.

Autor przepisu: Norma MacMillan

 
Brak komentarzy
 
55min.

Uwielbiam kombinację mięsa i kaparów. Po raz pierwszy spróbowałam go w małej bawarskiej wiosce. Od tamtej pory to jeden z moich ulubionych przepisów.

Autor przepisu: nt_bella

 
Brak komentarzy
 
55min.

To bardzo prosty pomysł - upiecz sobie ten klops, a przez kilka dni będzie można go próbować na różne sposoby, na ciepło i w kanapkach. To świetne rozwiązanie dla rodziców, których dzieci nie znoszą warzyw. W tym klopsie można je bez problemu przemycić!

Autor przepisu: ntbella

1 / 2

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Jak zbudować domek z piernika Jak zbudować domek z piernika
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt