Pieczeń (79)

Pieczone mięso jest bardzo prostą, niewymagającą potrawą, która zachwyca miłośników wszelkiego mięsiwa. Czy jest to pieczeń wołowa, pieczeń wieprzowa, pieczony schab, karkówka, czy dziczyzna, dzięki naszym przepisom wyjdzie odpowiednio soczysta i krucha. Godne polecenia są też przepisy na klops (inaczej pieczeń rzymska), w którym niejednokrotnie znajdziecie ciekawe nadzienie.

Sprawdź też te zbiory przepisów na pieczeń:

Najpopularniejsze przepisy na pieczeń:

 
Brak komentarzy
 
1godz.10min.

Pyszny i prosty przepis na jagnięcinę. Delikatne, aromatyczne mięso najlepiej smakuje pieczone w towarzystwie ziemniaków i podlewane sosem własnym. Zobaczcie nasz przepis video z tym daniem!

Autor przepisu: MBENHAM

 
Brak komentarzy
 
1godz.40min.

Sprawdzony przepis na świąteczny obiad: pieczony schab faszerowany boczkiem, cebulą i pieczarkami, obtoczony w orzechach włoskich. Zobacz nasz przepis video z tą pieczenią.

Autor przepisu:gee

 
3 komentarze
 
13godz.45min.

Pieczona karkówka jest bardzo smaczna zarówno na ciepło - do obiadu, jak i na zimno - do kanapek. W zależności od tego jak gruby jest kawałek pieczonego mięsa czas pieczenia można skrócić lub wydłużyć.

Autor przepisu:apfel

 
3 komentarze
 
3godz.25min.

Czosnek należy do moich ulubionych przypraw - ma niezwykłe właściwości, intensywny smak i aromat. Tym razem przyrządziłam mocno czosnkową pieczeń.

Autor przepisu:Fiola

 
2 komentarze
 
2godz.30min.

Jeśli przecięcie mięsa na jeden płat jest dużym wyzwaniem, możesz ponacinać schab zostawiając 1 cm od spodu i w każde nacięcie wkładać nadzienie.

Autor przepisu: LenaM

Przepisy video powiązane z kategorią: pieczeń

Przepis na pieczony mostek jagnięcy

Przepis na pieczony mostek jagnięcy

Przepis na pieczony udziec jagnięcy

Przepis na pieczony udziec jagnięcy

Podobne:

Polecamy nasze artykuły!

  • Wszystko o dyni Wszystko o dyni
  • Pigwa Pigwa
  • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
  • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy
  • Jak upiec doskonały biszkopt Jak upiec doskonały biszkopt