Pieczone jabłka

    Pieczone jabłka to najprostszy deser - zwłaszcza na jesień i zimę. Doskonały dla dzieci i karmiących matek, bo jabłka bardzo rzadko uczulają, a są słodkie i smakują wszystkim. Sprawdźcie nasze przepisy i upieczcie te zdrowe łakocie ze swoimi ulubionymi dodatkami: z miodem, migdałami, rodzynkami, cynamonem czy dżemem.

    19 przepisów

    Filtruj

    Główne składniki

    Rodzaj dania

    Czas przygotowania

    Kuchnie świata

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Szybki sposób na pyszny deser lub podwieczorek. Rozpływające się w ustach jabłka pachnące cynamonem. Czas pieczenia zależy od twardości jabłek.

    Autor przepisu: Alina

     
    1 komentarz
     
    30min.

    Pieczone jabłka mojego taty. Dobre na każdą okazję. Polecam serdecznie!

    Autor przepisu: LuCynda Hansen

     
    1 komentarz
     
    40min.

    Fantastyczny sposób na stworzenie wytwornego dania ze zwykłego jabłka. Jabłka nadziewane są orzechami laskowymi i rodzynkami, a następnie są pieczone. Podawać ze słodką śmietaną, lodami lub sosem waniliowym.

    Autor przepisu: Marianne

     
    Brak komentarzy
     
    45min.

    Wspaniały deser owocowy, który można szybko przygotować. Jabłka są nadziewane migdałami i imbirem, a następnie są zapiekane w soku imbirowym. Doskonała niskokaloryczna słodycz na czas Świąt.

    Autor przepisu: UlrikeB

     
    Brak komentarzy
     
    40min.

    Doskonały deser na zimowe popołudnia. Jabłka nadziewane bananami, orzechami włoskimi i jogurtem i zapieczone do perfekcji. Podawać ze słodką śmietanką, lodami lub kremem waniliowym.

    Autor przepisu: Hanni

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Te pieczone jabłka są cudownym deserem w zimowe wieczory. Zapiekane z wanilią, brązowym cukrem, cynamonem i sokiem jabłkowym. Podawać ze słodką śmietanką, sosem waniliowym lub z lodami.

    Autor przepisu: wiebke

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Idealny niskokaloryczny deser na chłodne jesienne lub zimowe miesiące. Jabłka są zapiekane z orzechami włoskimi i rodzynkami, a posypane są cukrem cynamonowym.

    Autor przepisu: Tina

     
    Brak komentarzy
     
    55min.

    Te pieczone jabłka wymagają nieco więcej wysiłku, ale naprawdę warto. W jabłkach kryje się nadzienie z orzechów włoskich, cynamonu i rodzynek, a całość jest zapieczona w białym winie.

    Autor przepisu: PetraStange

     
    Brak komentarzy
     
    50min.

    Ten zimowy deser ma typowo amerykańską nutkę. Jabłka są nadziewane orzechami pekan i płatkami owsianymi, a następnie są zapiekane w syropie klonowym i soku jabłkowym. Są soczyste, miękki i pełne smaku. Podawać ze słodką śmietanką, lodami lub z sosem waniliowym.

    Autor przepisu: Tina

     
    Brak komentarzy
     
    3godz.45min.

    Justyna Pląskowska – Szefowa Akademii Kulinarnej Whirlpool we Wrocławiu - poleca.

    Autor przepisu: AkademiaKulinarna2016

    1 / 2

    Podobne:

    Przydatne porady:

    • Przeliczniki kuchenne Przeliczniki kuchenne
    • Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy? Jak zrobić domowy ekstrakt waniliowy?
    • Kąpiel wodna Kąpiel wodna
    • Domowy cukier waniliowy Domowy cukier waniliowy
    • Jak pokroić mango Jak pokroić mango